Her üniversiteye cami dış basında

Fransız Le Monde gazetesi; Türk Hükümet'i bütün devlet Üniversitelerine cami istiyor. Bu çalışma Tayyip Erdoğan'ın islamcılaştırma rejiminin devamı olacak. Oysa Türkiye 1920 de laik bir cumhuriyet olarak Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu.

Yayınlanma: 22.11.2014 - 13:26
Abone Ol google-news

Le Monde, haberinde, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "80'den fazla devlet üniversitesi var bunlardan 15 ine daha önce cami açtık, 2015 yılında kalan Üniversitelere'de cami yapacağız, üniversitedeki bu  camiler, geçlerin Allah'a olan tutkularını kalpten pekinleştirecek. Diğer taraftan üniversite imamları sorunlu öğrencilerin problemlerini çözmede yardımcı olacak"

Türkiye'nin AKP iktidarı döneminde gittikçe islamcılaştığınada vurgu yapan gazete, islamcı, tutucu  Tayyip Erdoğan'ın 2003 yılında iktidara geldiğinden itibaren konuşmalarında sıkca Türk toplumunu islamcılaştıracağını belirtmişti. Önceleri alkollü içeceklere kısıtlama getirildi. Ardından ise devlet kurumlarında yasak olan türban devlet dairelerinin ardından orta okullara kadar serbest bırakıldı.
Hükümet'in devlet Üniversitelerine cami yapma projesi başlatması islamcı muhafazakar Tayyip Erdoğan'ın kurmak istediği yeni islamcı rejimine büyük katkı sunacak. Oysa Türkiye Cumhuriyeti laik bir Müslüman toplumu olarak 1920 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler