Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
3°C Az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,13
Euro 50,27
Sterlin 58,00
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.360,56
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Süleyman Tosunoğlu /Paris
Eski Cumhurbaşkanı neden hapsi boyladı? Eski Cumhurbaşkanı neden hapsi boyladı? Nicolas Sarkozy’nin Paris’teki La Santé Cezaevi’ne girişi, modern Fransız siyasetinde bir dönüm noktası oldu. Libya’dan gelen yasa dışı fonlarla 2007 seçim kampanyasını finanse etmekle suçlanan eski cumhurbaşkanının 5 yıllık hapis cezası bugün resmen başladı.
Özel, Brüksel'de yurttaşlara seslenecek Özel, Brüksel'de yurttaşlara seslenecek Cumhuriyet Halk Partisi, Avrupa’daki seçmenleriyle yeniden buluşmaya hazırlanıyor. 12 Ekim’de Genel Başkan Özgür Özel’in katılımıyla Brüksel’de düzenlenecek büyük miting öncesinde, partinin hem yurtdışı örgütlerinde hem de Avrupa’daki Türkiye kökenli topluluklar arasında yoğun bir heyecan yaşanıyor. Miting, yalnızca yurtdışındaki seçmenlere seslenmekle kalmayacak; aynı zamanda Türkiye’deki demokrasi, adalet ve hak mücadelesine Avrupa’dan güçlü bir destek çağrısı niteliği taşıyacak.
CHP Paris Birliği'nde ilk kongre: Hedef Avrupa'da da birincilik CHP Paris Birliği'nde ilk kongre: Hedef Avrupa'da da birincilik Cumhuriyet Halk Partisi Paris Birliği 1. Kongresi yoğun bir katılımla düzenlendi. Nazım Ergün'ün CHP Paris Birliği Başkanlığına seçildiği kongrede, CHP’nin hedefinin Türkiye’deki gibi Avrupa’da da birincilik olduğu vurgulandı.
Paris'te CHP'nin kayyum protestosu: Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanmasına tepki! Paris'te CHP'nin kayyum protestosu: Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanmasına tepki! CHP Paris Birliği, Türkiye'deki kayyum atamalarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda eylem düzenledi. Eyleme katılanlar, "Hak, hukuk, adalet" sloganları atarak Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanmasını ve kayyum uygulamalarını kınadı.
Fransa sokaklarında ‘istifa’ sloganları Fransa sokaklarında ‘istifa’ sloganları Fransa’da emeklilik yaşının kademeli olarak yükseltilmesini sağlayan yasa tasarısı meclis onayına sunulmadan Başbakan Elisabeth Borne tarafından anayasanın 49. maddesinin 3. fıkrasını devreye sokarak yasalaştırılacağı açıklaması sonrası ülke genelindeki protestolar büyüyerek devam ediyor.
Adaletli bir yeni yıl dileğiyle Adaletli bir yeni yıl dileğiyle Fransa’da 2 Ocak Pazartesi’ne kadar sürecek olan Noel ve yeni yıl tatiline girdik.
Solun birlikteliği Solun birlikteliği Fransa, parlamento seçimlerinin ilk turu için bugün sandık başına gidiyor. 577 milletvekilinden oluşan Ulusal Meclis seçimlerinde 6 bin aday yarışıyor. Seçimlerin ikinci tur oylaması 19 Haziran’da yapılacak.
CHP heyetinden Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın mezarına ziyaret CHP heyetinden Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın mezarına ziyaret CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve CHP Fransa Birliği Başkanı Uğur Güven'in de yer aldığı heyet Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın Paris'te bulunan mezarlarını ziyaret etti.
İspanya'da yeni dönem İspanya'da yeni dönem İspanya bugünden itibaren yabancı turistlere kapılarını açtı. Ayrıca, ülkeye girişlerde PCR ve antijen testlerde zorunluluk getirdi.
‘Seçkin okul’ tartışması ‘Seçkin okul’ tartışması Fransa’da Strazburg çarşısının ilk kurulduğu yer oldukça popüler ve bir o kadar turistik. Kentin ilgi çekici noktalarından biri de La Petite France bölgesi. Ortasından geçen Ren Nehri’nin kıyısında, ada biçimindeki yer farklı tatlardaki restoran ve kafeleriyle de ünlü.
‘Beyaz Mantolar’ zorda ‘Beyaz Mantolar’ zorda Yeni tip koronavirüs salgınında küresel çapta ağır tablo sürerken Paris’te küçük tiyatro salonları da ayakta kalma mücadelesinde.
Paris’te Noel hazırlığı... Paris’te Noel hazırlığı... Fransa’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ikinci dalgasını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Macron, önümüzdeki 2021 yılının ocak ayına kadar kafe ve restoranların kapalı kalacağını ve Noel alışverişlerinin yapılması için mağazaların kısıtlı saatler arasında açılacağını duyurdu.
Bir Gisele geçti... Bir Gisele geçti... Kadın hakları mücadelesine adanan bir ömür.
Turizmde zorlu dönem Turizmde zorlu dönem Fransa’da havalar bu aralar bunaltıcı. Başkent Paris’te sokaklarda neredeyse insan yok. Koronavirüs salgınıyla tatil konusunda dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Fransızlar da kendi sınırları içinde tatil yörelerini tercih ediyor.
Bir Avro’ya izolasyon Bir Avro’ya izolasyon Fransa’da yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Macron’un lideri olduğu Cumhuriyet Yürüyüşü Partisi hezimete uğramıştı.
Fransa’da sokaklar ırkçılığa karşı protestolarla inledi Fransa’da sokaklar ırkçılığa karşı protestolarla inledi Başkent Paris’te gösteri ve toplanma yasağına rağmen eylemciler sokaktaydı.
Salgın gölgesinde seçim planı Salgın gölgesinde seçim planı Fransa’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ertelenen yerel seçimlerin ikinci turu için belirlenen tarih 28 Haziran.
Paris sokaklarını özlemişiz Paris sokaklarını özlemişiz Fransa’da kısıtlamaların hafifletildiği ilk günde halkın birçoğu araba, toplu taşıma yerine bisikleti tercih etti.
Paris’te eylem ruhu Paris’te eylem ruhu .
75 yıl sonra savaşın hatırlattıkları 75 yıl sonra savaşın hatırlattıkları Macron’un ev sahipliğindeki anma törenine Trump da katıldı.
Fransa'dan Kılıçdaroğlu'na destek Fransa'dan Kılıçdaroğlu'na destek CHP Fransa Birliği Paris’in ünlü Cumhuriyet Meydanı'nda (Place de République) Cumhuriyet, Demokrasi ve kardeşlik şöleni düzenledi.
Sarı yeleklilere karşı ordu göreve çağrıldı: 'Ateş açabilirler' Sarı yeleklilere karşı ordu göreve çağrıldı: 'Ateş açabilirler' Fransa’da Sarı Yeleklilerin eylemlerini önlemek için ilk kez askerler görev alacak. Güvenlik güçlerinin hayati tehlike durumunda "ateş açmasına" izin verileceği bildirildi. Karar, halk arasında endişeye yol açarken, yarın Fransa genelinde 19'uncu eylemlerini yapmaya hazırlanan sarı yelekliler ise daha da tedbirli ve kenetlenmiş olarak meydanlarda olacaklarını belirttiler.
Sarı Yelekliler'den pastalı kutlama Sarı Yelekliler'den pastalı kutlama Sarı Yelekliler'den pastalı kutlama
Fransa'da Sarı Yelekliler eylemlerin 14'üncü haftasında sokaklarda Fransa'da Sarı Yelekliler eylemlerin 14'üncü haftasında sokaklarda Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümetin politikalarına karşı protesto başlatan Sarı Yelekliler, eylemlerin 14'üncü haftasında yine sokaktaydılar.
Öğrenciler meydanda Öğrenciler meydanda Fransa'da liseliler bir araya gelerek bir eylem yaptı.
Nedim Gürsel'den Le Monde'da Can Dündar'a destek çağrısı Nedim Gürsel'den Le Monde'da Can Dündar'a destek çağrısı Dünyaca Ünlü yazar Nedim Gürsel Fransız Le Monde 'da kaleme aldığı yazısında Can Dündar'a destek çağrısında bulundu.
Erdoğan'ın tuvaletleri Avrupa basınında Erdoğan'ın tuvaletleri Avrupa basınında Fransız Le Monde gazetesi, "Türkiye'deki seçim kampanyasında Erdoğan'ın Tuvaletlerininde yeralması polemiklere neden oldu." diye yazdı.
Avrupa medyasından flaş Erdoğan yorumu: Kendi rejimini kutladı Avrupa medyasından flaş Erdoğan yorumu: Kendi rejimini kutladı Fransız Liberation gazetesi, Erdoğan Istanbul'da kendi rejimini kutladı.
Paris'te Yaşar Kemal anması Paris'te Yaşar Kemal anması Paris'teki Centre National du Livre ( Milli Kitap Merkezi) de düzenlenen Edebiyat ve Yaşar Kemal'i anma gecesinde Yaşar Kemal'in arkadaşı yazar Nedim Gürsel ve Fransız gazeteci ve oyun yazarı İsabelle Étienne Yazarın hayatı ve Paris'te geçirdiği aylar'daki yaşantısı anlattı.

En Çok Okunanlar

Savcı, kadın hakimi silahla vurdu!
Savcı, kadın hakimi silahla vurdu! Son dakika gelişmesi... İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi’nde görevli kadın hâkim, savcı olduğu öğrenilen eski eşi tarafından adliyede silahla vuruldu.
Gözaltına alınmıştı: Oktay Kaynarca'dan ilk açıklama
Gözaltına alınmıştı: Oktay Kaynarca'dan ilk açıklama Ünlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan Oktay Kaynarca’dan ilk açıklama geldi; Kaynarca, “Alnım açık, başım dik” diyerek adli tıp sonuçlarının ardından kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.
DEM Partili Bakırhan'dan Bahçeli'ye 'sessiz kalmayacağız' çıkışı
DEM Partili Bakırhan'dan Bahçeli'ye 'sessiz kalmayacağız' çıkışı DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM'de düzenlenen grup toplantısında konuştu. Bakırhan, Halep konusunda yaptığı konuşmada, "Alevilere, Dürzilere açık katliam yapan bugün yönünü Kürtlere çevirmiştir. Bu somut bir gerçek değil mi, biz buna sessiz kalmayacağız sayın Bahçeli. Size düşen oradaki Kürtlerin hakkını müdafaa etmektir" dedi. Bakırhan ayrıca Savunma Bakanı Yaşar Güler'e tepki gösterdi.
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu dahil çok sayıda gözaltı!
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu dahil çok sayıda gözaltı! Son dakika haberi... İstanbul'da ünlülere yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yeni bir dalga daha yaşandı. Bu kapsamda Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu gibi isimler dahil çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Selen Görgüzel'in savcılık ifadesi ortaya çıktı
Selen Görgüzel'in savcılık ifadesi ortaya çıktı Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan Selen Görgüzel, savcılık ifadesinde, tatil için Kuzey Kıbrıs'a gittikleri özel uçakta uyuşturucu kullanmadığını ve kimseyi fuhşa teşvik etmediğini söyledi. Görgüzel, söz konusu tatile kendisini Emel Müftüoğlu'nun gönderdiğini öne sürdü.
En yüksek emekli promosyonu veren bankalar belli oldu
En yüksek emekli promosyonu veren bankalar belli oldu Bankaların emekli promosyonu kampanyalarında rekabet kızışırken yeni döneme ait güncel ödeme listeleri ve başvuru şartları açıklandı. Maaş taşıma işlemi yapanlar için nakit desteğin yanı sıra faizsiz kredi ve ek avantajlar sunan bankaların sunduğu fırsatlar netleşti. Peki en yüksek emekli promosyonunu hangi banka veriyor? İşte banka banka tam liste...
ABD neden Grönland'ı istiyor?
ABD neden Grönland'ı istiyor? Grönland, buzulların altında bulunduğu iddia edilen doğal kaynak potansiyeliyle yeniden küresel gündeme taşındı. ABD’li kurumların değerlendirmeleri ve Washington’un artan ilgisi, adayı enerji dönüşümü ve jeopolitik rekabet açısından stratejik bir başlık haline getirdi. İklim krizi, çevresel riskler ve ekonomik maliyetler ise bu potansiyelin nasıl kullanılacağına dair tartışmaları büyütüyor. Peki ABD neden Grönland'ı istiyor? İşte tüm ayrıntılar...
Bülent Arınç'tan 'uyuşturucu operasyonları' çıkışı
Bülent Arınç'tan 'uyuşturucu operasyonları' çıkışı AKP'li Bülent Arınç; uyuşturucu madde kullanımının yaygınlaşmasının Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Bu son derece üzücü tablo karşısında ivedilikle somut adımlar atılmalıdır. Mevcut kurum bu konuda yetersiz kalıyor ise doğrudan Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ile aktif, hassas ilişkiler kurabilecek, konunun uzmanlarından oluşan ve bu konunun üzerine büyük bir özveri ile gidebilecek yeni bir kurum ihdas edilmelidir" dedi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye