Avrupa Birliği: Endişeliyiz

Avrupa Birliği: Endişeliyiz

14.12.2014 18:27:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Avrupa Birliği: Endişeliyiz

Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü: Türkiye'de gazeteci ve basın mensuplarının gözaltına alındığına dair bize ulaşan haberlerden çok endişeliyiz.

Avrupa Birliği, Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın gözaltına alınmasından “endişe” duyduklarını açıkladı. Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, “Türkiye’de gazeteci ve basın mensuplarının gözaltına alındığına dair bize ulaşan haberlerden çok endişeliyiz” dedi. AB Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada da medya temsilcilerinin tutuklanmasının demokrasinin ana ilkelerinden olan medya özgürlüğüyle uyumlu olmadığı belirtilerek, “Herhangi bir aday ülkenin katılımına yönelik bundan sonraki adımların hukukun üstünlüğü ve temel haklara tam saygıya bağlı olduğunu tekrar hatırlatırız” denildi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da Twitter’da “#Özgürbasınsusturulamaz” etiketini kullanarak baskının “çok kaygı verici” olduğunu belirtti.