Fransa radikal islamcılara baskın yaptı

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ülke genelinde radikal İslamcılara yönelik polis baskınlarında 10’dan fazla kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Yayınlanma: 22.12.2014 - 21:20
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Cazeneuve 2014 yılının başından bugüne kadar cihat yanlısı radikal İslamcılarda yüzde 80 artış izlendiğini ve polis operasyonlarının devam edeceğini açıkladı. Başbakan Manuel Valls ise polise şiddet uygulayan herkesin devletin sert tutumunu hissedeceğini söyleyerek polis teşkilatını savundu.


Geçtiğimiz Cumartesi günü Fransa’nın Joue-les-Tours kentinde polis karakoluna bıçakla saldıran doğu Afrika’nın Burundi kökenli Fransız vatandaşı 20 yaşındaki genç 3 polisi bıçakla yaraladıktan sonra polis tarafından vurularak olay yerinde hayatını kaybetmişti. Polis ve savcılık yaşanan olaydan sonra basına yaptığı açıklamada saldırıyı yapan kişinin ve kardeşinin sabıkalı olduğunu açıklamıştı. Polis soruşturma ekibi bir polisi yüzünden yaralayan Afrika kökenli gencin radikal İslamcı olduğunu söylemiş, polisleri yaraladıktan sonra polis tarafından vurulan gencin son nefesine kadar tekbir getirdiği belirtilmişti. Hastanede tedavisi süren yaralı 3 polis görevlisinin hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler