Şam, İdlib kuşatmasını sıkılaştırıyor

Suriye’de gözler TSK’nin kuzeyde düzenlediği askeri harekât ve “güvenli bölge” oluşturma çabalarına çevrilmişken, ülkede cihatçıların etkin olduğu İdlib çevresine dönük Rusya ve Şam’dan hamleler geliyor.

Yayınlanma: 22.11.2019 - 02:00
Şam, İdlib kuşatmasını sıkılaştırıyor
Abone Ol google-news

Suriye’de gözler TSK’nin kuzeyde düzenlediği askeri harekât ve “güvenli bölge” oluşturma çabalarına çevrilmişken, ülkede cihatçıların etkin olduğu İdlib çevresine dönük Rusya ve Şam’dan hamleler geliyor. Suriye ordusunun TSK’nin de gözlem noktalarının olduğu İdlib’in güneyindeki Hama’nın kuzey bölgelerine 1500 asker konuşlandırarak yeni bir operasyona hazırlandığı bildirildi. Beyrut merkezli El Masdar’ın haberine göre, Suriye ordusu İdlib’in güneydoğusunda da El Nusra bağlantılı Heyet Tahrir Şam (HTŞ) militanlarından yeni yerleşim bölgeleri ele geçirdi.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İdlib’in kuzeyinde Türkiye sınırının yakınında bulunan ve yerlerinden edilenlerin kaldıkları çadır kampının bulunduğu Kah bölgesine önceki gece Şam ve müttefiklerinin saldırısında 10’u çocuk en az 21 sivilin öldüğünü belirtti. BM Suriye Özel Temsilcisi’nin özel danışmanı Najat Rochdi, saldırıyı “mümkün olan en şiddetli biçimde” kınadığını bildirdi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler