Lübnan sokakları yeniden alev aldı

Yaklaşık üç aydır gösteriler ve hükümet kriziyle sarsılan Lübnan’da düzenlenen gösterilerin çatışmaya dönüşmesi nedeniyle yüzlerce kişinin yaralandığı bildirildi.

Yayınlanma: 19.01.2020 - 22:23
Lübnan sokakları yeniden alev aldı
Abone Ol google-news

Ülkenin pek çok kentinde “Bedel ödemeyeceğiz” sloganıyla yapılan yürüyüşlere binlerce kişinin katıldığı belirtildi. Yargının bağımsızlığı, yolsuzluğa karışan yetkililerin yargılanması ve teknokratlardan oluşan yeni bir hükümet kurulması için sokaklara çıkan göstericilerle polis arasında yaşanan çatışmada, Kızıl Haç ve Sivil Savunma yetkililerinin verdikleri bilgiye göre en az 377 kişi yaralandı. 

Hükümet kaynakları, kimi göstericilerin meclis binası, merkez bankası gibi kamu binalarına girmeye çalışmalarının, şiddetin fitilini ateşlediğini savundu. Lübnan’ın görevinden istifa etse de geçici olarak fiilen koltukta bulunan başbakanı Saad Hariri, “göstericiler arasında provokatörlerin bulunduğunu” iddia etti. Lübnan İçişleri Bakanı Raya el Hasan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Her zaman barışçıl gösteri yapma hakkını vurguladım. Ancak gösteriler güvenlik güçlerine, kamu ve özel mülke karşı açık bir saldırı haline geldi. Bu asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler