Peşmerge komutanı: Irak askerleri kaçtı

Peşmerge komutanlarından Suphi Bakırmani, "Sultan Abdullah bir Arap köyü olduğu için güvenliğini Irak ordusu sağlıyor. Ancak dün gece gerçekleşen IŞİD saldırısında Irak askerleri kaçtı. Bunun üzerine köye yakın olan Peşmerge birlikleri harekete geçip, IŞİD saldırılarını püskürttü" dedi.

Yayınlanma: 05.01.2015 - 16:12
Abone Ol google-news

Irak'ın Musul ilinin Mahmur ilçesine bağlı Sultan Abdullah köyünün bir kısmını kontrolüne alan Peşmerge güçleri, terör örgütü IŞİD'in saldırılarına karşı teyakkuzda bekliyor. IŞİD'in sürekli karşı saldırıya geçtiği köyde zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Erbil'in 45 kilometre güneybatısında yer alan Sultan Abdullah köyü, nüfusu ve büyüklüğüyle bir nahiyeyi andırıyor. Köyün yarısını ele geçiren Peşmergeler, IŞİD'den gelen saldırlara karşılık veriyor. Köyde dün gece yaşanan şiddetli çatışmalarda 2 Peşmerge hayatını kaybetti.

"Irak ordusu köyü savunmadı"

Bölgedeki Peşmerge komutanlarından Suphi Bakırmani, terör örgütü IŞİD militanlarının, köye yönelik saldırısında Irak askerlerinin savunma yapmadığını iddia ederek, "Sultan Abdullah bir Arap köyü olduğu için güvenliğini Irak ordusu sağlıyor. Ancak dün gece gerçekleşen IŞİD saldırısında Irak askerleri kaçtı. Bunun üzerine köye yakın olan Peşmerge birlikleri harekete geçip, IŞİD saldırılarını püskürttü" dedi.

Bakırmani, köy etrafında yaklaşık bin Irak askeri olduğunu ancak IŞİD'le çatışmalara girenin Peşmergeler olduğunu iddia etti.

Mahmur ilçesinin Carala köyünde yaşanan çatışmanın izleri harabe haline gelen evlerde görülüyor. Peşmergenin kontrolü sağladığı köyde gereken güvenlik şartları sağlanmadığı için yerel halk evine dönmüyor.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler