350 IŞİD üyesine dava açıldı

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, Suriye ve Irak’ta savaşan 350 IŞİD üyesi hakkında dava açıldığını açıkladı.

Yayınlanma: 18.01.2015 - 16:30
Abone Ol google-news


Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, “Bild am Sonntag” gazetesine verdiği demeçte, yasaların sertleştirilmesi gereği duyulmadığını vurguladı. Kasım 2014’te haklarında dava açılan IŞİD üyesi Alman’ın sayısı 300 olarak açıklanmıştı.

 “Welt am Sonntag” gazetesinin haberine göre ise yetkililer gözetleme altına alınan İslami grup ve İnternet ağlarının sayısının her geçen gün arttığını belirttiler. Gazetenin istihbarat yetkililerine dayanarak verdiği haberde, Federal Anayasayı Koruma Kurumu (BfV), geçen yıldan beri yüzün üzerinde İslami hücreyi gözetliyor. Bu grupların büyüklüğünün10 ile 80 kişilik olduğu belirtildi. Grupların niteliği ise ortak ibadet gruplarından internet üzerinden propaganda yapanlara, bağış toplayanlardan, Suriye’de savaşa katılıp dönenlere kadar değişiyor. Grupların kesin bir terör eylemi planı ise bu güne kadar saptanamadı.

Bazı gazetelerin haberlerine göre, Cuma günü Berlin’de gözaltına alınan aşırı dincilerin Suriye’deki terör eylemleriyle bağlantıları olduğu iddia ediliyor. Ayrıca IŞİD için para ve asker topladıkları da iddialar arasında yer alıyor.    

Federal Asayiş Dairesi yetkililerinden André Schulz, Adalet Bakanı'nın aksine  mevcut yasaların sertleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Schulz, yetkililerin olayları önceden önleme çalışmaları kapsamında telekomünikasyon gözetlemelerine izin verilmesi gerektiğine dikkati çekerek, tehlikeli oldukları belirlenmiş kişilerin yasal, teknik ve personel açısından daha kapsamlı gözlenebilmelerini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler