Obama'dan Erdoğan'a: Bizim çocuklara sahip çık

Suriyeli rejim yanlılarının hacklediği email yazışmalarında ABD Başkanı Barack Obama'nın dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazdığı kişisel mektup ortaya çıktı.

Yayınlanma: 09.02.2015 - 14:16
Abone Ol google-news

Suriye Elektronik Ordusu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Savunma Bakanlığı, Başbakanlık ve bazı bakanlara ait özel mailleri ‘leaks’ isimli internet sitesinde, Türkiye klasörü başlığında bu fotoğrafla yayınladı...

Sealeaks belgeleri olarak bilinen ve Suriye Elektronik Ordusu tarafından hacklenen ve "leaks.sea.sy" sitesinde yayınlanan bir yazışmada 14 Eylül 2012 tarihinde Barack Obama'dan doğrudan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılan mektupta Obama,  Erdoğan'a karşı çok samimi ifadeler kullanması dikkat çıktı.

"Sevgili Tayyip" mektuba başlayan Obama'nın Erdoğan'dan, "bizim çocuklara destek çıkmasını istediği ve o günkü Cuma namazından sonra "radikal dinci şiddeti telin eden ve barışı özendiren" konuşma yapmasını rica ettiği görülüyor.
 
ABD'li yetkililer Türk yetkililere mesajın "acilen" iletilmesi gerektiğini söylüyor.
 
Sözkonusu mektubun Eylül 2012'de ABD'de yayınlanan ve İslam dünyasında infiale neden olan 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filmin büyük tepkilere sebep olması üzerine yazıldığı belirtiliyor.
 
Obama bu film dolayısıyla Cuma namazından sonra ABD elçiliklerine ve Amerikalılara yönelecek şiddetten endişe ederek Cuma sabaha karşı Erdoğan'a gönderdiği mesajda Cuma namazından önce şiddeti önleyecek bir konuşma yapması ricasında bulunuyor. 

İŞTE SIZDIRILAN DOSYALAR 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon