Putin, Ukrayna ile anlaşma tarihini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'da çatışan tarafların 15 Şubat'tan itibaren ateşkes ilan edilmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Yayınlanma: 12.02.2015 - 11:19
Abone Ol google-news

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusunda Cumartesi gece yarısından itibaren ateşkes ilan edileceğini duyurdu.
 
Ateşkesin 15 Şubat’tan itibaren yürürlüğe gireceğini ifade eden Putin, Minsk Anlaşmasının uygulanması için imza attıklarını duyurdu.
 
Temel ve anayasal konularda anlaşmaya vardıklarını açıklayan Putin, ağır silahların çekilmesi konusunda da uzlaşmaya varıldığını açıkladı.

 

 

69 YIL SONRA BİR İLK

Minsk zirvesi, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra dünyanın paylaşıldığı ve 1945 yılında gerçekleşen Yalta Konferansı'ndan bu yana yapılan en uzun pazarlık oldu.

Ukrayna lideri Poroşenko zirveye verilen arada AFP'ye konuşarak barış görüşmelerinden henüz iyi bir haber çıkmadığını ancak hâlâ umudunun olduğunu belirtirken, "Rusya'nın şartları kabul edilemez" demişti.

 

“Hayatımın en iyi gecesi olmasa da, önemli konularda anlaşmayı başardık”

Toplantı sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı ilk açıklamada 15 Şubat 00.00'dan itibaren ateşkes ilan edilmesine karar verildiğini söyledi.
 
Putin yaptığı açıklamada, “Bu benim hayatımın en iyi gecesi olmasa da, önemli konularda anlaşmayı başardık. Neden anlaşmak bu kadar uzun sürdü? Bunun maalesef Kiev hükümetinin Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile anlaşmayı reddetmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.  Herkes Donbass'da barışa varılmasını istiyorsa Kiev'in Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile direk kontakt kurması gerek” dedi.
 
Moskova'nın, Ukrayna'daki krizin tüm taraflarının önümüzdeki günlerde dikkatli olmasını umduğunu söyleyen Putin şu şekilde devam etti:
 
"Bir belge biraz önce imzalandı. 'Minsk sözleşmesinin hayata geçirilmesine yönelik alınacak önlemler' adlı belge temas grubu tarafından imzalandı. İkinci belge ise Fransa, Ukrayna Devlet Başkanları ve Almanya Başbakanı'nın bu süreci desteklediğine ilişkin."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler