Özgecan Aslan dünya basınında

Özgecanın vahşice katledilmesi Fransa medyasında geniş yer aldı. Fransız Le Parisien gazetesi Türkiyede son yıllarda kadın tecavüzlerinin arttığını yazdı.

Yayınlanma: 16.02.2015 - 15:30
Abone Ol google-news

Önceki gün Mersinde huncarca katledilen  Özgecan Aslan için Avrupanın çeşitli gazeteleri geniş yer verdi. fransız Le Parisien Gazetesi, 20 yaşında bir öğrenci olan özgecan'ın evine gitmek için bindiği dolmuş şoförü tarafından vahşice öldürülüp cesedinin ise insanlık dışı bir katliamla yakıldığını belirterek Türkiyede sonyıllarada kadınlara karşı tecavüz ve katliamların arttığını yazdı.

Le Parisien'in haberi şöyle; türkiyede son yıllarda artan kadına karşı tecavüz ve katliamlara bir yenisi daha eklendi. Okuldan evine gitmek için dolmuşa binen 20 yaşındaki öğrenci Özgecan dolmuş şoförü tarafından hunharca öldürülerek yakıldı. Ailesinin kayıp diye poşise baş vurmasıyla ortaya çıkan katliam Türkiyeyi ayağa kaldırdı. Özgecan'ın cenazesi kadınlar tarafından taşınırken vahşice işlenen bu çinayet ülkenin dört bir tarafından protesto edildi. Türkiyede son yıllarda kadınlara karşı tecavüz ve katliamların armasına artık yeter diyen Türk Halkı hafta sonunu sokaklarda protesto ederek geçirdi. Protesto gösterilerinde polis tarafından gözaltılar oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon