Tunus'ta müzeye kanlı baskın: 21 ölü

Tunus'ta Bardo Müzesi'ne giren silahlı saldırganlar 17 kişiyi öldürdü. Saldırıda 1 güvenlik görevlisi ve 1 sivil de öldü. Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla 2 terörist öldürüldü ve baskın sona erdi.

Yayınlanma: 18.03.2015 - 14:52
Abone Ol google-news

İki terörist, başkent Tunus'ta bulunan müzenin önünde otobüsten inen turistlere ateş açtı, daha sonra müzeye girip onlarca kişiyi rehin aldı. Yapılan operasyon sonucu 2 terörist öldürüldü.

Tunus Başbakanı Habib es-Sayd, müze saldırısında 17'si turist, 21 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sayd, operasyonun ardından başkent Tunus'ta düzenlediği basın toplantısında, parlamento binası yakınındaki "Bardo Müzesi'ne yönelik silahlı saldırıda 17 turist, 1 güvenlik görevlisi ve 1 sivilin öldüğünü, 22 turistin yaralandığını söyledi.

Silahlı saldırıyı "korkakça bir terör eylemi" olarak nitelendiren Sayd, olayı gerçekleştiren "5 teröristten 2'sinin etkisiz hale getirildiğini", ancak saldırganların kimliğinin henüz tespit edilmediğini ifade etti.

Sayd, Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin saldırıya ilişkin gelişmeleri yakından takip etmek üzere Hükümet Sarayı'ndaki kriz masasını ziyaret ettiğini de kaydetti.

Saldırı esnasında müzede en az 200 kişinin bulunduğu belirtilirken, bu kişilerden 160'ının arka kapıdan kaçtığı ifade edildi.

Güvenlik güçlerinin rehineleri kurtarmasının ardından yaklaşık üç saat süren operasyon sona erdi.

KANLI BASKINDAN KARELER

Saldırganların kalaşnikof ve el bombaları kullanıldığı bildirildi.


Tunus'taki kanlı baskından ilk görüntüler - VİDEO

 

 Müzedeki turistler saldırı anında çektikleri fotoğrafları Twitter'da paylaştı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler