Ruhani'den flaş açıklama: ABD sözünü tutarsa...

İran Cumhurbaşkanı Ruhani "Nükleer programda ana çerçeve üzerinde uzlaşıldı. Anlaşma metni yazımı hemen başlayacak. Yaptırımların kaldırılmasıyla yeni bir işbirliği aşamasına girilecektir. ABD sözünü tutarsa İran da tutacaktır" dedi.

Yayınlanma: 03.04.2015 - 17:11
Abone Ol google-news

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) daimi üyeleri ve Almanya 'dan oluşan P5+1 ülkeleri arasında dün akşam saatlerinde varılan uzlaşı hakkında açıklamalarda bulundu. Ruhani'nin, Tahran'da kürsüden konuşurken mesajları eşzamanlı olarak Twitter hesabından da yazılı yayınlandı. Ruhani "İşbirliği anlaşmasıyla yeni bir dönem başlıyor kazan-kazan durumu sağlayan, karşılıklı saygıya dayanan yaklaşım benimsiyoruz" dedi.

Ruhani, "Karşı taraf verdiği sözleri tutarsa İran da tutar. Verilen sözler tutulmazsa diğer seçenekler de masada olur" ifadesini kullandı. İran Cumhurbaşkanı İran'da özellikle muhafazakar kesimden gelen eleştirilere cevap niteliği taşıyan ifadeler de kullandı. "Yaptırımların amacı İran'ı masaya getirmek değil, İran'ın teslim olmasını sağlamaktı. Yaptırımların İran'ı masaya getirdiği söylemleri temelsizdir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler