Ölüm cezası kesinleşti, Boston bombacısı konuştu

Ölüm cezası kesinleşti, Boston bombacısı konuştu

25.06.2015 08:36:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Ölüm cezası kesinleşti, Boston bombacısı konuştu

ABD'nin Boskon kentinde iki yıl önce düzenlenen maratonda bombalı saldırı düzenleyip 4 kişinin ölümüne yüzlerce kişinin de yaralanmasına yol açan Cevher Tsarnayev hakkındaki ölüm cezası kesinleşti. 'Boston bombacısı' duruşmada sessizliğini iki kelimeyle bozdu: Suçluyum, özür dilerim.

ABD 'de büyük jüri Boston Bombacısı Cevher Tsarnayev hakkındaki ölüm cezasını resmileştirdi. Hürriyet 'teki habere göre duruşmalar sırasında konuşmayan Tsarnaev suskunluğunu bozdu ve kurbanlardan ve ailelerinden özür diledi. Tsarnev hakkında 15 Mayıs'taki duruşmada infaz kararı alınmıştı.

Boston Bombacısı duruşmada şu ifadeleri kullandı:

Kayıplardan ve saldırıdan sonra hayatta kalanlardan özür dilemek isterim. Suçluyum. Düzenlediğim saldırı nedeniyle ölenlerden, acı çekenlerden özür dilerim. Allah'a ölenlere merhametini göstermesi için dua ediyorum. Allah'a bana, kardeşime ve aileme merhamet göstermesi için dua ediyorum.

Cevher Tsarnaev ve kardeşi Tamerlan Tsarnaev 2013 yılında Boston'da geleneksel olarak düzenlenen maratonun, bitiş çizgisine yakın iki bombalı saldırı düzenlemişti. Saldırılar sonucunda 4 kişi yaşamını yitirmiş 260'dan fazla kişi de yaralanmıştı.