Fellini’nin ilham perisi Ayşe Nana yaşamını yitirdi

Dünyaca ünlü İtalyan yönetmen Federico Fellini’nin “La Dolce Vita” (Tatlı Hayat) filmine ilham kaynağı olan İstanbullu dansöz Ayşe Nana 78 yaşında hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 30.01.2014 - 16:20
Abone Ol google-news

İtalya’ya 1950’li yıllarda giden, İstanbullu bir Ermeni olan Nana’nın, önceki gün Roma’da kanser tedavisi gördüğü hastanede öldüğü açıklandı.

Nana, 1958’de Roma’da bir gece kulübünde yaptığı striptiz gösterisiyle ünlenmiş, Fellini’nin filmindeki “Paparazzi” karakterine model olan ünlü fotoğrafçı Tazio Secchiaroli tarafından çekilen görüntüleri olay yaratmıştı.

Nana’nın gösterisi sırasında baskın düzenleyen polis, genel ahlaka aykırı olduğu gerekçesiyle, Roma sosyetesinin uğrak yeri olan gece kulübü“Rugantino”yu kapatmış, ancak Secchiaroli çektiği fotoğrafları dışarı çıkarmayı başarmıştı.  

Birkaç gün sonra yayımlanan fotoğraflar ülkede büyük yankı uyandırırken, Fellini ünlü filmi için ilham kaynağını bulmuştu.

Yine dünyaca ünlü film yıldızları Anita Ekberg ve Marcello Mastroianni’nin oynadığı filmde, Nana’nın yankı uyandıran gösterisi Nadia Gray tarafından canlandırılmıştı. Filmin bir başka özelliği de “Paparazzi” tanımını basın tarihine kazandırması oldu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler