Kıbrıs’ta çözüm için ‘temkinli iyimser hava’

Kıbrıs müzakereleri yaklaşık bir aylık yaz tatili arasının ardından dün liderler düzeyinde yeniden başladı, gündemde ise çetrefilli yönetim ve mülkiyet konuları vardı.

Yayınlanma: 02.09.2015 - 07:02
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ve Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin de katıldığı 3 saatlik toplantının ardından basına konuşan Akıncı, yönetim ve mülkiyet konusundaki çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı, 14 Eylül’de yeniden bir araya geleceklerini duyurdu. Akıncı mülkiyet konusunda henüz kriterleri konuşmaya başlamadıklarını vurguladı. Akıncı, iki tarafın da teyit ettiği ilkelerin iki kesimli, iki toplumlu federasyonu öngördüğünü belirten Akıncı, Hristodulidis ise gelinen noktada çözüm için “temkinli bir iyimser hava” içerisinde olduklarını belirtti.

Görüşme öncesinde Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis, Independent gazetesine verdiği demeçte, “Ben hiç müzakerelerin bu kadar hızla ilerlediğini görmedim, 15 ayda sonuçlanabilir” yorumu yaptı. Tarafların “tamamen bağımsız” bir devleti hedeflemeleri gerektiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler