Davutoğlu 'Rusya' dedi, Moskova yanıt verdi

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Türkiye’nin düşürdüğü insansız hava aracının henüz kime ait olduğunun belirlenemediğini söyledi.

Yayınlanma: 19.10.2015 - 16:36
Abone Ol google-news

Cenevre’de parlamentolar arası birliğin toplantısına katılan Matviyenko, “Türkiye sınırında düşürülen İHA’nın kime ait olduğu ile ilgili konu henüz belirsizliğini koruyor.” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı düşürülen İHA’nın kendilerine ait olmadığını açıklarken, İHA üreticisi Rus şirketi de düşürülen İHA’nın Rusya üretimi olmadığını iddia etmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise bir televizyon programında yaptığı açıklamada düşürülen İHA’nın Rus yapımı olduğunu söyledi.

Hava ihlallerinin olduğu yerde DEAŞ’ın (IŞİD) olmadığını, Rusya ile açık bir şekilde konuştuklarını kaydeden Davutoğlu, Türk hava sahasında milliyeti ne olursa olsun her uçan vasıtanın düşürülmesi emrini verdiklerini ifade etti.

Düşürülen İHA’nın Rus yapımı olduğunu savunan Davutoğlu, “Rusya bizim değil diyor. Bilemeyiz bazı milislerin olabilir, PYD’nin olabilir hatta DEAŞ’ın olduğuna dair bilgiler var ama o bölgede DEAŞ yok.” değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA’NIN SURİYE OPERASYONLARI UZUN SÜRMEZ

Matviyenko Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Suriye’de devam eden operasyonlarının uzun sürmeyeceği bilgisini de paylaştı.

IŞİD terörünün Rusya dahil diğer ülkelere yayılmasının önlenmesinin çok önemli olduğuna değinen Matviyenko, “Biz hava operasyonlarının çok uzun süreceğini düşünmüyoruz. Bunu daha çok uluslararası toplum ve terör örgütü IŞİD’le mücadelenin sonuçları belirleyecek…” şeklinde konuştu.

Rusya’nın Suriye’de kara harekatı planı olmadığını teyit eden Matviyenko, bölgede askeri faaliyetlerinin tamamı ile uluslar arası hukuka uygun olduğunu da hatırlattı.

SURİYE KRİZİNDE KONUŞMAKTAN YANAYIZ

Rusya’nın Suriye krizinde her zaman konuşmaktan yana olduklarını kaydeden Matviyenko, ABD’nin Türkiye, Suudi Arabistan, Ürdün ve Rusya’nın katılımı ile Suriye krizinin ele alınması önerisine olumlu baktıklarını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler