Yeni bomba makinesi

Pentagon son 10 yılın en büyük askeri havacılık ihalesi olan Uzun Menzilli Bombardıman Uçağı Projesi’nde kazananı açıkladı.

Yayınlanma: 29.10.2015 - 15:34
Abone Ol google-news

Dünyanın altıncı büyük savunma şirketi Northrop Grumman, 55 milyar dolarlık ihalede ipi önde göğüsleyen grup oldu. Aynı zamanda radara yakalanmayan B-2 bombardıman uçaklarının da imalatçısı olan şirket, Amerikan Hava Kuvvetleri’nin gelecek nesil uzun menzilli bombardıman uçaklarını tasarlayıp imal edecek. 

Boeing ve Lockheed Martin konsorsiyumunu geride bırakan Northrop Grumman’ın geliştireceği uçak, uzun yıllardır hizmette olan B-52 ve B-1B’lerin yerini alacak. Toplam 80 ila 100 adet imal edilecek uçakların 2020’lerin ortasında uçması bekleniyor.

Aynı zamanda pilotsuz uçma özelliği bulunacak olan yeni nesil bombardıman uçağı ‘B3’ün tanesi 560 milyon dolara mal olması öngörülüyor. 

Milliyet'in haberine göre; ABD topraklarından kalkarak dünyanın herhangi bir köşesinde operasyon düzenleme kapasitesine sahip olacağı söylenen B3’ün bombardıman dışında, istihbarat ve elektronik savaş alanlarında da kullanılması öngörülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon