10 havayolu şirketinden önemli karar

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda Rus yolcu uçağının düşmesinin ardından Arap ve Avrupa ülkelerine ait 10 hava yolu şirketi, olay aydınlanana kadar uçaklarının Sina Yarımadası üzerinden geçmeyeceğini açıkladı.

Yayınlanma: 02.11.2015 - 13:43
Abone Ol google-news


Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli 4 şirket Flydubai, Emirates,  Etihad Airways ve Air Arabia, olayın ardından oluşan çekinceler nedeniyle uçuş  rotalarını değiştirme kararı aldıklarını bildirdi.
 
Emirates Hava Yolu şirketi sözcüsü uçaklarının, yeterli bilgi elde  edene kadar Sina Yarımadası üzerinden uçmayacağını ifade etti. Sözcü yazılı  açıklamasında gelişmeleri yakından takip ettiklerini, yolcularının güvenliğini  öncelediklerini kaydetti.

Uçak havada parçalanmış

Ölümden, hayata aldığı bilet ile kurtuldu

Uçuşlarını Abu Dabi Uluslararası Havalimanı merkezli gerçekleştiren  Etihad Airways ise Sina Yarımadası üzerinden uçuşlarını sürdüreceklerini ancak  Mısır makamlarının talimatlarına göre bazı belirli bölgeler üzerinden  geçmeyeceklerini bildirdi.
 
Katar Hava Yolları, Kuveyt merkezli Jazeera Airways ve Bahreyn Körfez  Hava Yolları da uçaklarının Sina üzerinden geçmeyeceğini açıkladı.
 
Suudi Arabistan Hava Yolları ise Sina üzerindeki hava koridorlarını  daha önce hiç kullanmadıklarını, ileride de kullanmayacaklarını ifade etti. Hava  Yolları Sözcüsü Abdurrahman bin Hamad el-Fehd, Suriye, Irak, Yemen ve Sina  bölgesi gibi sıkıntılı yerlerdeki hava yollarını kullanmaktan kaçındıklarını  belirtti.
 
Ürdün merkezli Kraliyet Hava Yolları da Rus uçağının düşmesinin  ardından uçaklarının Sina üzerinden geçmeyeceğini duyurdu.
 
Almanya'nın Lufthansa Hava Yolları ile Fransa'nın Air France şirketi  de Rus uçağının düşmesi olayı aydınlanana kadar Sina Yarımadası üzerinden uçuş  yapmama kararı aldıklarını açıklamıştı.
 
Rus Hava Yolu Şirketi Kolavia'ya (Metrojet) ait Şarm El-Şeyh-St.  Petersburg seferini gerçekleştiren Airbus-A 321 tipi uçak, havalandıktan kısa bir  süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası  yakınlarında düşmüştü. Uçak kazasında hayatını kaybeden yolculardan 132'sinin  Petersburglu, 46'sının Leningrad Eyaleti'nden, 34'ünün Rusya'nın diğer  şehirlerinden olduğu belirtildi. Uçakta, 4 Ukrayna ve 1 Belarus vatandaşı  bulunduğu da ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler