Gece kulübünde 32 kişi ölünce Başbakan Ponta istifa etti

Romanya Başbakanı Victor Ponta, başkent Bükreş'teki bir gece kulübünde geçen Cuma günü çıkan yangında 32 kişinin ölmesinin ardından başlayan sokak protestoları sonrası istifa etti. Yangından hükümeti sorumlu tutan binlerce kişi Salı günü düzenlenen gösterilerde kabineyi istifaya çağırmıştı.

Yayınlanma: 04.11.2015 - 12:33
Abone Ol google-news
<video:400629>

Romanya'nın başkenti Bükreş'te dün akşam yaklaşık 20 bin kişinin gerçekleştirdiği protesto yürüyüşünde, Ponta'nın yanı sıra İçişleri Bakanı Gabriel Oprea ve facianın yaşandığı Colectiv gece kulübünün bulunduğu ilçenin belediye başkanı istifaya davet edilmişti.

Protestoculara hak veren Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis da "Birileri siyasi sorumlumluk almalı" diyerek, isim vermeden Ponta'ya istifa çağrısında bulunmuştu.

Çıkan yangının ardından, gerekli denetimleri yapmayan belediye suçlanıyor. Ayrıca gece kulübünün üç patronu savcılık tarafından dün tutuklandı.

YARALILARDAN İKİSİ TÜRK

32 kişinin hayatına mâl olan yangında yaralanan 180'den fazla kişi arasında, Erasmus Programı çerçevesinde Romanya’da üniversite eğitimi gören Türk öğrenciler Ayberk Mancı ve Deniz Bilgili de vardı.

Yangın faciasının ardından Rumen hükümeti acil toplanma kararı almıştı. Resmi ziyaret için Meksika’da bulunan Romanya Başbakanı Ponta da seyahatini yarıda keserek ülkesine dönmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler