Erdoğan: Yarın hepsi kabul edecek

CNN'den Hala Gorani'nin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını değerlendirdi.

Yayınlanma: 13.11.2015 - 12:31
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya'da düzenlenecek G-20 zirvesi öncesi verdiği demeçte ağırlıklı konu Suriye'deki iç savaş ve mülteci kriziydi. Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge talebinde ısrarlı olduklarını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şimdi hayır olmaz diyorlar yarın hepsi bunu da kabul edecek. Olmazsa B ve C planlarımız var gerekirse uygulamaya koyarız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, mülteci krizi konusunda ağır bir yük taşıdıklarını belirterek, "Türkiye'deki 2.2 milyon Suriyeli Avrupa'ya yürürse ne olacak?" diye sordu ve Suriye ile ilgili B ve C planlarının da olduğunu söyledi.

"BU KONUYU PUTİN'LE DE GÖRÜŞECEĞİM"

Bölgede Rusya ile en iyi ilişkilere sahip olan ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu kaydeden Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki faaliyetlerinin Türkiye'de güvenlik riski yarattığını ve bu konuyu Antalya'daki G-20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini kaydetti.

"TERÖRİSTE İYİ Mİ DİYECEĞİZ?"

Rusya'yı ılımlı muhalifleri hedef almakla suçlayan Erdoğan, Gorani'nin "Bazıları da sizi IŞİD'le savaşan Kürtleri hedef almakla eleştiriyor" sözleri üzerine, "Nusra Cephesi de IŞİD'le savaşıyor. Bu yüzden onlara iyi mi diyeceğiz. İyi terörist, kötü terörist olmaz" diye konuştu.

GÜVENLİ BÖLGE TARTIŞMALARI

ABD'nin Suriye'de güvenli bölge fikrine uzak olduğunu anımsatan Gorani'nin, "Sayın Erdoğan, bunu elde etmeye yakın olduğunuzu düşünüyor musunuz" sorusuna da "Türkiye'nin bu konuda B ve C planları olduğunu ve bu konuda gereken adımları gereken zamanda atacaklar" yanıtını verdi.

AVRUPA 'MÜLTECİLER BOĞULSUN' DİYOR

Türkiye'nin 2.2 milyon Suriyeli için 8.5 milyar dolar harcadığını vurgulayan Erdoğan, "Gayrısafi milli hasılası Türkiye'den çok daha fazla olan ülkeler mültecilere kapılarını kapattı. Ege'de, Akdeniz'de boğulsunlar diyorlar" dedi.

Avrupa'nın mülteci sorunu konusunda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan "2.2 milyon Suriyeli, Avrupa'ya yürürse ne olacak" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler