Avrupa Birliği: Pazar gününü bekleyin

AKP’nin sığınmacıları durdurmak karşılığında AB ile aynı fotoğrafta buluşmasına ‘evet’ diyen AB, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasının ardından da “Endişeleri dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yayınlanma: 27.11.2015 - 23:37
Abone Ol google-news

İşte AB’den gelen ilk tepkiler:

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic: “İfade özgürlüğü AB’nin temel prensiplerinden biridir ve biz de Türk yetkililere bu endişeleri defalarca dile getirdik. İlerleme Raporu’nda bu konuya yine değindik. Biz bu endişeleri dile getirmeye devam edeceğiz. Endişe verici gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. İfade özgürlüğü kritik önemi haiz. Özellikle bu süreçte devam eden çabalarımızın bir parçası olacak. Pazar gününü bekleyin.”

AP Türkiye Raportörü Kati Piri: Üst düzey gazeteciler, Can Dündar ve Erdem Gül, terörü desteklemek ve casusluk suçlamasıyla tutuklandı. Gazetecilik suç değildir. Mülteci krizi olsun olmasın, Türkiye’de basın özgürlüğü AP’nin birinci önceliğidir.

AP Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms: Genel Yayın Yönetmeni ve Ankara Temsilcisi, “terör örgütüne yardım etmekten” tutuklandılar!

Yeşiller Grubu Eş Başkanı Cem Özdemir: Sadece halkın haber alma özgürlüğünü savunup, görevinizi yaptınız. Bedeli ne olursa olsun Can Dündar ve Erdem Gül yalnız değilsiniz!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler