NSU Davası'nda itiraf: 8'i Türk 10 kişi ölmüştü

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen NSU davasının bir numaralı sanığı Zschaepe itiraf etti.

Yayınlanma: 09.12.2015 - 11:49
Abone Ol google-news

Almanya’da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı terör hücresi NSU davasında baş sanık olan Beate Zschäpe ilk kez konuştu. Cinayette suç ortağı olduğunu itiraf etti.

KURBANLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Almanya'da sekizi Türk on kişinin ölümünden sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin hayattaki tek üyesi Beate Zschäpe, tüm NSU kurbanlarından samimi bir şekilde özür dilediğini ifade etti.

Deutsche Welle Türkçe servisinin aktardığına göre, avukatı tarafından okunan yazılı açıklamada, Beate Zschäpe “Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt tarafından işlenen suç eylemlerinden dolayı samimi bir şekilde özür dilediğini‘ belirtti. Zschäpe, kendisinin de ahlaki açıdan suçlu hissettiğini kaydetti.

Açıklamada, "On cinayet ve iki bombalı saldırıyı engelleyemediğim için ahlaki açıdan suçlu hissediyorum." ifadesi kullanıldı. Zschäpe bu kadar uzun bir sürede polise gitmemesini de Mundlos ve Böhnhardt’ın kendilerini öldürebilecek olmaları ve özellikle de Böhnhardt’ı kaybetme korkusu ile açıkladı.

ÖRGÜTE ÜYE OLDUĞU İDDİASINI REDDETTİ

NSU üyesi olduğunu reddeden Zschäpe, kendisini ne o dönemde ne de şimdi NSU üyesi olarak gördüğünü söyledi. NSU adının sadece Uwe Mundlos’un icat ettiği bir şey olduğunu, ancak Uwe Böhnhardt’ın da gruba dahil edilebileceğini kaydetti.

POLİSİ, SİLAHI İÇİN ÖLDÜRMÜŞLER

Zschäpe, suç ortakları Mundlos ve Böhnhardt'ın polis Michele Kiesewetter'i silahını çalmak için öldürdüğünü söyledi. Heilbronn'daki bu onuncu cinayetin nedeni şimdiye kadar açıklığa kavuşturulamamıştı.
Zschäpe, "Mundlos ve Böhnhardt kendi silahlarından memnun değillerdi. Polis memuru Michele Kiesewetter ve yanındaki memuru görev silahları için öldürmek istediler. Bu cinayetin nedenini sorduğumda bana bu ‘inanılmaz’ yanıtı verdiler.”

Beate Zschäpe bu cevap karşısında çok şaşırdığını ve iki arkadaşına vurduğunu söyledi. Zschäpe, “Böhnhardt ve Mundlos Kiesewetter’in yanındaki polisin de öldüğünü düşünüyorlardı.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler