Efsane müzik grubu Beatles'dan üzücü haber

Ünlü İngiliz müzik grubu Beatles'ın yapımcısı Sir George Martin 90 yaşında hayatını kaybetti. Grubun davulcusu Ringo Starr haberi Twitter hesabından duyururken ''Martin'in özleneceğini'' yazdı.

Yayınlanma: 09.03.2016 - 13:27
Abone Ol google-news

İngiltere Başbakanı David Cameron da Martin'in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek besteciden ''harika dörtlü ile birlikte çalışan müziğin devlerinden biri'' olarak bahsetti.

Aranjör ve besteci George Martin, dört kişiden oluşan Beatles grubunda ''beşinci Beatle' olarak tanınıyordu

Beatles grubu ile anlaşma imzalayan Sir George, 700'den fazla kayıt yapmıştı. Sanatçı aynı zamanda Gerry, The Pacemakers, Shirley Bassey ve Cilla Black gibi sanatçılarla da çalışmıştı

1926 yılında Kuzey Londra'daki Holloway semtinde doğan Sir George Martin, Beatles grubunun küresel bir başarı kazanmasından büyük desteği olmuştu. Martin'e müzikteki üstün başarılarından dolayı 1996 yılında İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından 'Sir' ünvanı verilmişti.

Beatles’ın üyelerinden Ringo Starr, Twitter hesabından, Sir George Martin ile birlikte grubun diğer üyeleri John Lennon, Paul Mc Cartney ve George Harrison’ın bulunduğu eski bir fotoğrafı paylaştı.

Liar Liar (Yalancı Yalancı) filmiyle ünlenen ve Cary Elwes olarak tanınan İngiliz aktör Ivan Simon Cary Elwes da Twitter hesabından Sir George Martin'in fotoğrafını paylaştı ve "Bugün kalbim üzüntülü" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron da Twitter hesabında Martin'in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek besteciden "harika dörtlü ile birlikte çalışan müziğin devlerinden biri" olarak bahsetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler