Sığınmacılar için ilk durak Kırklareli

Türkiye’ye gönderilecek her sığınmacıya bir polis eşlik edecek.

Yayınlanma: 04.04.2016 - 06:39
Abone Ol google-news

Geniş güvenlik önlemleri altında 20 Mart’tan bu yana Yunan adalarındaki kamplarda bekletilen göçmenlerin ilk bölümü, bugün Türkiye’ye iade ediliyor. Dikili’ye bugün 500 sığınmacı, 240, 160 ve 100 olmak üzere 3 grup halinde getirilecek. Bunun için Ayvalık ile Midilli arasında sefer yapan Jalem ve Turyol firmalarının yanı sıra, Çeşme-Sakız arasında çalışan Ertürk firmasıyla anlaşma sağlandı. Midilli’den 260, Sakız’dan da 240 kişinin taşınması planlanıyor.

Sığınmacı başına bir polisin düşeceği bilgisi geliyor. Midilli’den edinilen bilgiye göre taşıma işlemi saat 10.00’da başlayacak. İlk teknenin saat 12.00 sıralarında Dikili’ye yanaşması bekleniyor. Dikili’de de hazırlıklar dün neredeyse tamamlandı. Kaynarca’da 20 dönümlük alana kurulan geri kabul kayıt merkezi, bugünkü operasyonda kullanılmayacak. Bunun yerine limanda oluşturulan 4 çadır, ilk gün için işlev görecek. Çadırlarda sağlık ve Kızılay yetkililerinin yanı sıra, pskilojik destek ekipleri de görev alacak.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye’ye geri getirilen müllteciler, çadırlarda kimlik kontrolleri ve sağlık taramaları yapıldıktan sonra hemen otobüslere bindirilerek Kırklareli’ne götürülecek. Yıllar önce Bosna katliamından kaçanlar için burada oluşturulan kampa yerleştirilecekler.

Çeşme Limanı’ndaki bin 800 metrekarelik geri kabul merkezinin ise gelecek günlerde kullanılması bekleniyor. Limanın etrafı tel örgülerle çevrilmiş ve içine 4 çadır kurulmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler