Dikkat... Pasaportunuz bu özellikleri taşımıyorsa AB ülkelerine giremeyeceksiniz

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Schengen ülkelerine yapılacak seyahatlerde Türk vatandaşları için vizelerin kaldırılması yönünde tavsiye kararı aldı. İşte Türk vatandaşları için en önemli kriterler...

Yayınlanma: 04.05.2016 - 15:10
Abone Ol google-news

AB’nin yeni çip şartı, 1 Haziran’dan itibaren alınacak pasaportlara yeni çip konulmasıyla aşıldı. Elde olan mevcut pasaportlarla AB ülkelerine vizesiz girmek mümkün değil.

Ancak 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren alınacak pasaportlarla vizesiz seyahat mümkün olacak. Bu pasaportların çiplerine AB’nin şart koştuğu biyometrik veriler (parmak izleri ve bazı kişisel veriler) yüklenecek. Bu pasaportlarda fiziki bir değişiklik olamayacak

Avrupa Komisyonu'ndan vizeler için tavsiye kararı

PASAPORT BEDELİ NE KADAR?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Bakanı Volkan Bozkır gazetecilerin pasaport bedeli ile ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

- Dağıtılacak pasaportlar ücret karşılığında verilecek. 10 yıllık pasaportu olan bir kişi 8 yıl pasaportundan yararlanmışsa sadece cüzdan bedelini ödeyecek. Aynı şekilde pasaportunu kaybetmiş bir kişi de sadece cüzdan bedelini ödeyerek yeni pasaport sahibi olabilicek.

Maliye Bakanlığı'nın her yıl belirlediği Pasaport Cüzdan Bedeli 2016 yılı için 87,50 TL olarak belirlenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler