Rusya: Bir çocuğun başını kesenlerle ortak zemin bulamayız

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısını düzenledi. Zaharova, 'ılımlı' olarak tabir edilen Nureddin Zengi Tugayı grubunun Suriye ordusu için mücadele ettiği iddiasıyla Halep'te Filistinli bir çocuğun başını kesmiş olmasına da değindi.

Yayınlanma: 21.07.2016 - 16:20
Abone Ol google-news


Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın verdiği bilgiye göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 25-26 Temmuz'da Laos'ta düzenlenecek Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu (ASEAN) toplantısına katılacak.

'ÜÇLÜ SURİYE GÖRÜŞMESİNİN TARİHİ DAHA SONRA AÇIKLANACAK'

Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin geçen hafta Moskova'da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından 'Suriye'de akan kanın durdurulması için' çağrı yaptığını hatırlatan Zaharova, gelecek hafta Rusya, ABD ve BM'nin Suriye'yle ilgili üçlü bir toplantı yapacağını haber verdi. Zaharova'ya göre bu toplantının net tarihleri ise yakında açıklanacak.

Öte yandan Zaharova Suriye'deki terörist grupların Palmira çevresindeki durumu değiştirmek için uğraştıkları uyarısında bulundu.

'ABD'NİN ILIMLI MUHALİFLERİ ÇEKECEĞİ SÖZÜNÜ TUTMASINI UMUYORUZ'

<video:570377>Zaharova ayrıca, ABD'nin Suriye'de 'ılımlı' olarak gördüğü muhalifleri El Nusra'nın denetiminde olan bölgelerden çekeceğine dair verdiği sözü tutmasını umduklarını da yineledi.

Zaharova, 'ılımlı' olarak tabir edilen Nureddin Zengi Tugayı grubunun Suriye ordusu için mücadele ettiği iddiasıyla Halep'te Filistinli bir çocuğun başını kesmiş olmasına da değindi.

"Çocuğun giysileri öldürülmeden önce işkenceye maruz kaldığını gösteriyor" diyen Zaharova, "Bu eylemin gerçekleştiren bu tür insanlarla ortak bir zemin bulabileceğimizden şüpheliyim" vurgusunu yaptı.

Bu arada Zaharova, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları sonucunda Suriye'nin Menbiç kentinde onlarca sivilin öldüğüne dair gelen haberler nedeniyle kaygılı olduklarını belirtip, bu olayların araştırılması gerektiğini söyledi.

'TÜRKİYE'YE GİRİŞİ YASAKLANAN GAZETECİLER LİSTESİYLE İLGİLİ SORUMUZA YANIT ALAMADIK'

Diğer yandan Zaharova, Rus REN TV muhabirlerinin Türkiye'ye girişine izin verilmemesine de değindi.

Konuyla ilgili Türkiye ile temas halinde olduklarının altını çizen Zaharova, "Türkiye'ye girişi yasaklanan yabancı gazetecilerle ilgili bir liste var. Rusya, bu listedeki Rus gazetecilerle ilgili Türkiye'den açıklama istedi ama henüz bir yanıt almadık" ifadelerini kullandı.

'KARA LİSTE UYGULAMASI SONA ERMELİ'

Ayrıca Zaharova, Türkiye'nin Rus gazetecilere getirdiği yasağı gözden geçirmesini umduklarını da belirtti: "Türkiye'yle ilişkilerimizde fark edilen olumlu eğilimler hesaba katılmalı ve 'kara liste' uygulaması sona ermeli."

Zaharova, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS), Rus atletleri Rio Olimpiyatları'ndan men etme kararı vermesini de değerlendirdi ve bu kararı, 'spor karşısında işlenmiş suç'  ve 'olimpiyat hareketine darbe' olarak niteledi.

KAYNAK: Spuknik


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler