Moskova'da yangın: En az 16 ölü

Moskova'da bir depoda çıkan yangında en az 16 kişi yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 27.08.2016 - 11:10
Abone Ol google-news

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rusya'nın başkentinin kuzeyinde bir sanayi bölgesinde bulunan 200 metre karelik depoda çıkan yangın ile ilgili, yetkililer, 'alevlerin tamamen yuttuğu bir odanın duvarını yıktıklarında içeride 16 ölü bulduklarını' söyledi. Yanan binanın bir baskı şirketine ait olduğuna inanılıyor.

Kurtarma çalışmalarında henüz 12 kişinin kurtarıldığı açıklandı.

Acil Durum Bakanı İlya Denisov, hayatını kaybedenlerin Kırgızistan'dan göç eden işçiler olduğunu açıkladı. Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı hayatını kaybedenlerden 14'ünün Kırgızistan vatandaşı olduğunu teyit etti. Moskova'daki Kırgız topluluğunun temsilci, ölenler arasında 16 yaşında bir kız olabileceğini açıkladı.

Denisov, yangının sebebinin, içinde 'çok fazla yanıcı madde ve kağıt ürünü' bulunan bir odada kırılan bir lamba' olduğunu düşünüldüğünü söyledi. Ek olarak "Yangın birinci katta başlayıp asansör boşluğundan hayatını kaybedenlerin bulunduğu odaya doğru yayıldı." dedi.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, yaralıların yerel bir hastaneye kaldırıldığını ve bu olayın dikkatle inceleneceğini açıklayarak "Suçluların bulunacağına ve cezalandırılacağına eminim." dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler