The New York Times: Suriye'de CIA ile Pentagon birbiriyle savaşıyor

The New York Times'da Anne Barnard tarafından yayımlanan makalede, Cerablus'ta iki ABD destekli grubun çarpışacağının ve bunun en önemli çarpışma olabileceğinin üstünde duruldu.

Yayınlanma: 29.08.2016 - 13:26
Abone Ol google-news
<video:592901>

The New York Times, Özgür Suriye Ordusu'nun, Türkler'in yardımı ile Cerablus'u IŞİD'den geri aldığını ve bunun ABD destekli olduğunu; ancak isyancıların Kürtler'in kontrolü altındaki bölgeye doğru harekete geçtiğini söyledi. Bu hareketin beraberinde iki ABD destekli kuvveti, yani C.I.A. destekli isyancı gruplarını ve Pentagon ile işbirliği içinde olan Suriye Demokratik Kuvvetleri'ni, karşı karşıya geleceğini açıkladı.

ABD'nin Kürt militanlara yaptığı desteği; Suriyeli isyancılara ve Türkiye'ye yaptığı destekle dengelediğinin söylendiği haberde, ABD'nin Kürt militanlara 'Fırat'ın doğusuna dönmeleri gerektiği' uyarısının da bu dengeleme politikasının bir parçası olduğunu belirtildi.

ABD'nin henüz çatışma halinde izleyeceği yolun kesin olmadığını savunan Barnard, Pentago Basın Sekreteri Peter Cook'un 'Cerablus'taki çatışmaları "kabul edilemez" bulduğu ve bölgedeki gruplara krizi çözmeleri için gereken adımları atmaları gerektiğini' söylediği açıklamasına yer verdi.

Barnard, ABD destekli kuvvetlerin ilk kez çatışacak olmadığını ancak bu çatışmanın en önemlisi olabileceğini söyledi. Aynı zamanda tüm bunlar olurken, Türkiye'nin son zamanlarda yakınlaştığı Rusya ile ABD'nin, Suriye'deki iç savaşı bitirmek için 'ortak bir yol' arıyor olduğuna dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler