AB'den mülteci anlaşması açıklaması: Vize serbestisinden ayrı değerlendirilmeli

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, 'Türkiye ile yapılan mülteci anlaşmasını vize serbestisinden ayrı değerlendirmek gerektiğini' ifade etti.

Yayınlanma: 30.08.2016 - 12:39
Abone Ol google-news

Almanya'nın Handelsblatt gazetesine demeç veren Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, "Türkiye ile AB arasında imzalanan mülteci anlaşmasını vize serbestisinden ayrı değerlendirmek gerekir" dedi.

"Türkiye de anlaşmadan en az AB kadar yararlandı"

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, 'Avrupalılıarın kendisini köşeye sıkışmış gibi görmemesi ve bu nedenle şu anda mevcut olmayan koşulları yaratmaması gerektiğini' söyleyen Johannes Hahn, 'Türkiye'nin de anlaşmadan en az Avrupa kadar yararlandığını' belirtti. Hahn, Türkiye'ye AB tarafından sağlanan 2 milyon 700 bin euroluk mali kaynağı da buna örnek göstererek 'Türkiye'nin bu yardımdan kesinlikle vazgeçmek istemeyeceğini' söyledi.

Türkiye'nin 2023'te üyelik hedefine 'Hayır'

Avusturya Başbakanı Christian Kern'in gündeme getirdiği Türkiye ile tam üyelik müzakerelerinin durdurulması önerisine karşı çıkan Johannes Hahn, Türkiye'nin 2023'te üyelik hedefine ilişkin olarak ise "Bugünün penceresinden bakılınca: Hayır" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler