AP'den çok sert Cumhuriyet tepkisi: Kırmızı çizgi aşıldı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz Cumhuriyet Gazetesi'ne düzenlenen operasyona sert tepki gösterdi. Schulz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kırmızı çizgi aşıldı" dedi.

Yayınlanma: 31.10.2016 - 15:07
Abone Ol google-news

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına yönelik bu sabah başlatılan PKK/KCK ve FETÖ/PYD operasyonlarına ilişkin gözaltıların, “düşünce özgürlüğüne ilişkin kırmızı çizgiyi” aştığını ifade etti.

Schulz, bu kararın “siyasi” olduğunu belirterek Twitter hesabından şunları yazdı: "Murat Sabuncu ve diğer Cumhuriyet gazetecilerinin gözaltına alınması Türkiye'de ifade özgürlüğünün dair bir kırmızı çizginin geçilmesidir. Cumhuriyet, diğer bağımsız gazeteler gibi değildir. Ülkedeki en eski gazete ve cumhuriyetin en eski kurumlarındandır. Darbe girişimin ardından demokrasiyi savunan Türkiye vatandaşlarının cesaretine dair AB'nin takdirini daha önce belirttim. Ancak devam eden tasfiyeler, hukuki ve güvenliği sağlama gerekçeleriyle değil siyasi kaygılarla yapılıyormuş gibi görünüyor.

İdam cezası tartışması, seçilmiş belediye başkanlarının tutuklanması, üniversite rektörlerinin atanması gösteriyor ki Türk hükümeti birlik değil ayrıştırma peşinde"

 

 

Avrupa Konseyi'nden Cumhuriyet'e operasyon açıklaması... Türkiye'ye 'dava' uyarısı

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler