Avusturyalı genç kızlar Suriye'ye cihada gitti

Bosna asıllı Avusturya vatandaşı iki kız, başkent Viyana'daki ailelerine veda mektubu yazarak Türkiye üzerinden Suriye'ye 'savaşmaya' gitti.

Yayınlanma: 19.04.2014 - 14:05
Abone Ol google-news

15 ve 16 yaşındaki Bosna asıllı Avusturya vatandaşı iki kız, başkent Viyana’daki ailelerine “Suriye’ye gidiyoruz. Cennette buluşuruz” diye bir veda mektubu yazarak cihada gitti. Semra Kesinoviç ve Sabine Selimoviç adlı kızlar, bir internet sayfasında Suriye’de çekildiği öne sürülen, silahlı ve çarşaflı fotoğraflarını yayınladı.

10 Nisan’da Viyana’dan İstanbul’a uçan iki kıza, Suriye’ye cihada gitme fikrini kimin aşıladığı sorusu ise gizemini koruyor.

Kızlar internet sayfasındaki mesajlarında ‘iyi evlerde düzgün şartlarda yaşadıklarını ve amaçlarının şehit olmak olduğunu’ yazdı: “Ölümden korkmuyoruz. Ölüm bizim hedefimiz. Allah beni çağırıncaya kadar Viyana’da yaşadım ve ben bu çağrıya uyarak onur için yola çıktım. Biz sizin tasavvur edemeyeceğiniz kadar iyi evlerde yaşıyoruz. Evlendik. Her şey var burada. Biz gururumuzla yaşıyoruz.”

Interpol de geçen hafta Türkiye üzerinden Suriye’ye giden kızlar hakkında uluslararası arama emri çıkarttı. Geçen hafta Viyana’dan İstanbul’a oradan da Adana’ya gelip ardından da Suriye’ye geçtikleri sanılan kızların kimlerle bağlantıya geçtiğini belirlenmeye çalışılıyor. Viyana polisi “İki kızın uluslararası çapta arandığı doğru. Biz internet sitesini kimin açtığını araştırıyoruz” açıklamasını yaptı.



AİLELERİ İNANMIYOR

Kesinoviç ve Selimoviç aileleri ise yerel basına yaptıkları açıklamada ‘kızlarının birileri tarafından kandırıldığını’ öne sürdü. İki aile de kızlarının internette yayınladıkları iddia edilen mesajları başkalarının yazdığını düşünüyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler