Reina saldırısının ardından ABD, İngiltere ve Avustralya'dan art arda uyarılar

İstanbul Ortaköy'deki Reina'da düzenlenen terör saldırısının ardından ABD, İngiltere ve Avustralya yurttaşlarını uyardı.

Yayınlanma: 01.01.2017 - 08:33
Abone Ol google-news

İstanbul Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'ya yönelik düzenlenen terör saldırısının ardından ABD ve Avusturalya'dan Türkiye'deki yurttaşlarına art arda uyarılar geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, "İstanbul Ortaköy’deki gece kulübünde ateş açıldığı yönünde haberler alınmaktadır. Çok sayıda kişinin öldüğü duyumu alınmıştır" satırlarına yer verdikten sonra vatandaşlarını saldırının olduğu bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı.

Açıklamada Amerika’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun “Aşırıcı grupların Amerikan vatandaşları ya da yabancıların yaşadığı ya da sıkça uğradığı yerlerde şiddetli saldırılarını sürdürdüğü” uyarısına da yer verilirken, Amerikan vatandaşlarına özellikle Batılılar’ın, turistlerin ve yabancıların ziyaret ettiği kalabalık yer ve mekanlardan uzak durmaları tavsiye edildi.

Bu mekanların yalnızca restoranlarla sınırlı olmadığı, ticaret merkezleri, ibadet yerleri ve ulaştırma noktaları da olduğu kaydediliyor.

AVUSTRALYA DA UYARDI

ABD'den sonra Avustralya da yurttaşlarına özellikle İstanbul ve Ankara'ya yapacakları ziyaretler konusunda uyardı.

Sky News Avustralya'daki haberde, Avustralya'nın Ankara Büyükelçiliği'ndeki yetkililerin de Ankara ile irtibat halinde olduğu ve saldırıda ölen ya da yaralanan Avustralya vatandaşı olup olmadığının öğrenilmeye çalışıldığı belirtildi.

BİR UYARI DA İNGİLTERE'DEN

İstanbul Ortaköy'deki Reina gece kulübüne yapılan terör saldırısı sonrasında İngiltere Büyükelçiliği de vatandaşlarına "dikkatli olun" uyarısı yaptı.

Büyükelçilik internet sitesinden yapılan uyarıda, "İstanbul Ortaköy'deki Reina gecekulübünde meydana gelen ciddi olayların ardından, yerel yetkililerin talimatlarına uymanızı ve dikkatli olmanızı öneriyoruz. Daha ayrıntılı bilgi edinebilmek için yerel yetkililer ile görüşmelerimiz sürüyor" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler