Sendikalara terör engeli

ITUC ve ETUC'un OHAL’deki insan ve sendika hak ihlalleri ile ilgili olarak iktidar ve muhalefet partileriyle kurmayı pılandağı temas iptal edildi.

Yayınlanma: 09.01.2017 - 20:49
Abone Ol google-news

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nun (ETUC), Türkiye’deki OHAL’deki insan ve sendika hak ihlalleri ile ilgili olarak 12 - 13 Ocak’ta AKP, CHP, HDP ve MHP’nin yanısıra Çalışma ve AB Bakanı ve gazeteciler ile kurmayı planladığı temas son dakikada iptal edildi. Edinilen bilgiye göre heyet ziyaretlerini İstanbul ve İzmir’deki terör saldırıları nedeniyle ertelendi. Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkanı Bjerregaard’ın ziyaretin iptal edilmesine “Güvenlik sorunu önemli fakat Türkiye’deki meslektaşlarımızla dayanışma daha önemli” görüşü ile iptale karşı çıktığı öğrenildi.

Avrupa’ya mektup

Aynı heyet Ekim 2016’da Ankara’ya gelmiş; Türk - İş, Hak - İş, DİSK ve KESK yöneticileri ile görüşmüştü. Heyet, temaslarının ardından Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Komisyonu Başkanı Donald Tusk ve AB Dönem Başkanı Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya mektup yazdı. ETUC Genel Sekreteri Luca Visentini imzalı mektupta “Türkiye’de öğretmenler, doktorlar, gazeteciler, hakimler ve yargıçların da aralarında bulunduğu 106 bin kamu çalışanı işten atıldı veya açığa alındı. Bu durum insan haklarının, demokratik haklar ve işçi haklarının ihlalidir. Sizlerin, bu yaşananları göz ardı etmemenizi rica ediyorum. Sayın başkanlar, bir şeylerin değişmesi için sizlere güveniyoruz. Beraber daha iyi bir Avrupa yaratılması adına sizin yanınızdayız” ifadeleri kullanılmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler