AKP’de kriz sevinci

İktidar referandumda ‘evet’e desteği artırmak için Almanya’dan sonra Hollanda ile yaşanan sorunları kullanacağını itiraf ediyor.

Yayınlanma: 13.03.2017 - 20:37
Abone Ol google-news

İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu önünde protestolar dün de devam etti.

Avrupa ile Türk hükümeti arasındaki evet etkinliklerinin yasaklanması üzerine başlayan kriz, Hollanda’nın tutumu ile doruk noktasına ulaşırken krizin altından oy hesapları da çıktı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yarın yapılacak Hollanda seçimlerine işaret ederek, “14’ünden önce Hollanda’da bir etkinlik yapılması çok mümkün gözükmüyor. Ama 14’ünden sonra zannetmiyorum ki Hollanda böyle bir kısıtlama üzerinde dursun” değerlendirmesini yapmasına karşın, iki bakan ülkeye girişte ısrar etti. İşte AKP’lilerin itirafları:

Çelik: ‘Hayır’ olmaz, tam tersi olur

Krizin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Almanya’daki etkinliğinin yasaklanmasının ardından AB Bakanı Ömer Çelik, “Bir ‘hayır’ yapmak ya da engellemek istiyorlarsa, bunun hiçbir şekilde faydası olmaz. Tam tersi olur” dedi.

Çelik: Kararsızları ‘evet’te netleştirdiler

Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya uçuş izninin iptal edilmesinin ardından ise Çelik, “Bunu yaparak, bizim vatandaşlarımızla buluşmamızı engelleyerek 16 Nisan’da ‘Evet’ çıkmasının ne kadar önemli olduğunu anlatmamızın önüne set çekmek istiyorlar. Bu tavırla kararsız vatandaşlarımızın bile kararını ‘Evet’ yönünde netleştirmiş oldu. Onların Cumhurbaşkanı’na saldırdığı, bakanları engellediği zaman vatandaşın vereceği karar bellidir” dedi.

Kocabıyık: Azıcık da teşekkür

Hollanda ile iyice tırmanan krizde AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Almanya ve Hollanda’ya kızılmaması gerektiği mesajı vererek, “Hollanda’ya belki azıcık da teşekkür etmeliyiz. Bizim ‘Evet’ oylarına en az iki puan katkı yaptılar. Hem Avrupa’daki vatandaşlarımızın oylarında belirli hatırı sayılır bir artışa sebep olacak hem de asıl Türkiye’nin içerisinde hem kararsız hem de hatta bir miktar ‘Hayır’cı seçmenin çok ciddi şekilde etkilenmesine yol olacak bu olaylar” dedi.

Canikli: Hollanda ‘hayır’cı

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Hollanda için, “Hayırcılara destek vermek için bunu yapıyorlar. Artık tedbiri falan elden bıraktılar, şaşkınlıklarının bir başka sonucu bu. Yaptıkları hiç mantıklı adımlar değil, rasyonel adımlar değil, inanın ne yapacaklarını bilmiyorlar” ifadelerini kullandı.

Yıldırım: Birliğimizi güçlendirecek

Başbakan da Hollanda krizinin ilk gününde “Bu ve buna benzer olaylar, bizim millet olarak birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek, gerçek dost ve düşmanlarımızı yakından tanımaya vesile olacaktır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler