Beyaz Saray zirvesinde 'damatlar' karşı karşıya

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de Twitter hesabından Beyaz Saray'daki ikili görüşmenin ardından geçilen heyetler arası görüşmeden fotoğraf paylaştı.

Yayınlanma: 17.05.2017 - 10:37
Abone Ol google-news

Fotoğrafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ile evli olan Berat Albayrak'ın Trump'ın başdanışmanlarından ve aynı zamanda Trump'ın kızı Ivanka Trump ile evli olan Jared Kushner ile karşılıklı oturduğu görüldü.

Yaklaşık 2 saat süren yemekli toplantıda ilginç bir oturma düzeni vardı. Erdoğan’ın damadı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Trump’ın damadı ve danışmanı olan Jared Kushner’in karşı karşıya oturtulması dikkat çekti.

Oturma düzeninin Trump’ın bir samimiyet gösterisi sonucu bu şekilde ayarlanma olasılığı yüksek. Ya da yemekte mizah gücü yüksek bir organizatörün parmağı var.

Başkan Trump tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onuruna verilen ve heyetler arası görüşmeye de evsahipliği yapan öğle yemeğine Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar sivil kıyafetle katıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD lideri Trump’ın damadı Jared Kushner’in el sıkıştığı o an objektiflere böyle yansıdı.

İngiltere’de yayınlanan Financial Times gazetesinin dış haberler başyazarı Gideon Rachman, görüşmesi öncesi ‘damat’ ayrıntısına dikkat çekmiş, iki liderin toplantıda çok fazla ortak nokta bulabileceklerini öne sürmüştü:

“İkisi de ülkelerini yeniden büyük yapmaya söz veren millyetçi liderler. İkisi de ülke yönetimini bir aile işine dönüştürdü, damatları Jared Kushner ve Berat Albayrak’a fazlasıyla güveniyorlar.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler