Irak Başbakanı İbadi: Referandum anayasal değil...Türk askeri çekilsin

Irak Başbakanı Haydar İbadi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin yapmayı planladığı referandum ve bölgedeki Türk askerinin varlığına ilişkin konuştu

Yayınlanma: 19.07.2017 - 16:13
Abone Ol google-news

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Bağdat’ta basın toplantısında konuştu. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin yapmayı planladığı referanduma ilişkin açıklamada bulunan İbadi referandumun “anayasal olmadığını” dile getirdi. 

 İşte İbadi'nin o açıklaması;

"Referanduma alternatif bulmaya çağırıyorum"

“Yeni sorun yaşansın istemiyorum. Ordu ile Peşmerge arasındaki ilişkiler çok iyi ve hiçbir hassasiyet söz konusu değil. Referanduma alternatif bulmaya çağırıyorum. IKBY, Irak’ın bir parçasıdır. Kürtler, Irak’ın birinci derece vatandaşıdır ve böyle de kalacaktır. Kürtlerin çıkarı Irak’ın içerisinde kalmaktır. Ticari, ekonomik ve diğer tüm alanlarda bu böyle. Komşu ülkeler de buna milli güvenlik tehlikesi olarak bakıyor. Bunda da haklıdırlar. Dayanışmaya devam etmemizi diliyorum.”

"Türk askeri Irak’tan çekilsin" 

Erbil merkezli Rudaw İngilizce Twitter üzerinden verdiği 'son dakika' haberde “Irak Başbakanı Haydar İbadi, Musul’da IŞİD’e karşı verilen savaşın kazanıldığını ifade ederek Türk askerlerini çekilmeye ve Irak’tan ayrılmaya çağırdı.” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler