1 milyon Katalan bağımsızlık için yürüdü

Barselona kentinde toplanan yaklaşık 1 milyon kişi, 1 Ekim tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan İspanya'dan ayrılma referandumu için sokaklara çıktı.

Yayınlanma: 12.09.2017 - 11:22
Abone Ol google-news

6 yıldır Katalonya'nın ulusal günü olarak kutlanan La Diada de Catalunya için bir araya gelenKatalanlar, bu günü bağımsızlık yanlısı politik bir yürüyüş olarak kullanıyor.

The Guardian'ın haberine göre, eylemi düzenleyen organizatörler, katılımcı sayısını 450 bin kişi olarak açıklarken, Barselona polisi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada yürüyüşe katılanların sayısının yaklaşık 1 milyon kişi olduğunu duyurdu.

İspanya hükümeti, referandumu durdurmak istiyor fakat bölgesel Katalan yönetimi, geri adım atmıyor ve anketler Kuzey-doğu bölgesinde Katalanların referanduma gitmek istediğini ortaya koyuyor.

Anketler aynı zamanda, Katalanların bağımsızlık konusunda bölünmüş olduğunu belirtiyor. Temmuz ayı sonunda yapılan bir araştırmaya göre Katalanların yüzde 49.4'ü bağımsızlığa karşı; yüzde 41.1'i ise İspanya'dan bağımsız olmak istiyor.

İspanya Anayasa Mahkemesinin geçen hafta Katalan parlamentosundan geçen referandum kararını erteleme kararı almıştı. Savcıların ise Katalanların başkanı Carles Puigdemont ve diğer bakanlara, itaatsizlik ve gücü kötüye kullanma suçlamaları yöneltebileceği belirtiliyor. Puigdemont ise demokratik Katalanların isteklerini ekarte edecek "yeterli bir güç" olmadığını söylüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler