Protez kiralık, özgürlük paha biçilmez

Japonya’da protez bacak merkezi kuruldu. Başkent Tokyo’da önceki gün açılan merkezde, “running blade” olarak bilinen sporcu protezleri, küçük bir ücret karşılığı kiralanıyor.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 09:43
Abone Ol google-news

Reuters’a konuşan bir yetkili “Birçok engelli insan binlerce dolar değerindeki ‘running blade’i alamıyor. Japonya’da bu protezlerin günlük hayat için zorunlu olduğu düşünülmediği için maliyetini devlet karşılamıyor. Kurulan bu merkez, spor yapmak isteyen engelliler günlük 9 dolar (yaklaşık 32 TL) karşılığında bu protezleri temin edebilecek” dedi.

Xiborg şirketi tarafından açılan merkez 155 bin dolara (yaklaşık 570 bin TL) mal oldu. Xiborg Genel Müdürü Ken Endo, “Herkesin spor yapmasına ortam sağlamak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Protez bacağıyla masa tenisi oynayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Chie Yamashita ise “Artık bu merkeze tereddüt etmeden başvurabilirm, bu harika” diye konuşurken paralimpik sporcu olmak isteyen Haruta Saito ise “Running Blade gerçekten farklı. Koşarken ortaya çıkan esneklik sayesinde spor parkurunda daha iyi bir performans sergiliyorum” ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon