Çin'de yeni dönem: ÇKP 19. Kongresi toplanıyor

Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin Komünist Partisi kongresine seslendi. Çin'in diğer ülkelere alternatif bir model sunduğunu söyleyen Şi, "Çin için sahneye çıkma zamanı" dedi.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 13:43
Abone Ol google-news

<video:847500>

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ÇKP 19. Kongresi'nin açılışında konuştu. "Çin'e özgü sosyalizm" ile ülkesinin hızlı bir büyüme kaydettiğini vurgulayan Şi, bu hızlı büyümenin "diğer ülkelere yeni bir seçeneğin de olduğunu gösterdiğini" belirtti.

Ülkesinin yeni bir döneme girdiğini ifade eden Şi, Çin'in bu dönemde "sahneye çıkması gerektiğini" söyledi. 2012'de devlet başkanlığı görevine gelen Şi, hızlı bir büyümeyi gerçekleştirmenin yanında yolsuzluğa karşı mücadele başlatmasıyla öne çıkıyor.

Şi'nin uzun ve güven dolu bir konuşma yaptığını belirten BBC Çin editörü Carrie Gracie, Çin'deki tabloyu "kabaran ideolojik güven" diye niteledi. Gracie, Çin'de partiye yakın medya organlarının yakın zamanda Batı demokrasilerindeki kriz ve kaosun aksine Çin'in gücünü ve birliğini koruduğu vurgusu yaptıklarını da aktardı.

2000'den fazla delegenin bir araya geldiği kongre, sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleştiriliyor. Politbüro dahil partinin yönetici kademelerinin biçimlendirildiği ÇKP kongreleri 5 yılda bir toplanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler