Cinsel tacizle suçlanan sunucu Charlie Rose’un programları yayından kaldırıldı

ABD'li ünlü sunucu ve gazeteci Charlie Rose, 8 kadın tarafından cinsel tacizle suçlandı. Suçlamadan saatler sonra ünlü gazetecinin CBS, PBS ve Bloomberg TV'deki programlarının yayını durduruldu.

Yayınlanma: 21.11.2017 - 21:26
Abone Ol google-news

Ünlü isimler ile yaptığı röportajlarla tanınan Amerikalı sunucu ve program yapımcısı Charlie Rose (75), sekiz kadının cinsel taciz iddiaları ile karşı karşıya kaldı. İddialar üzerine, Rose’un CBS ve PBS kanallarında yayımlanan programları yayından kaldırıldı.

ABD medyasına yansıyan haberlere göre, sekiz kadın 1990’ların başından 2011 yılına kadar farklı dönemlerde, yanında çalıştıkları Rose’un cinsel tacizlerine uğradıklarını ileri sürdü.

İnkâr etti

Yaşları 21 ile 37 arasında değişen kadınlar, Charlie Rose Yapım Şirketi’nde çalıştıkları ya da işe girmeye çalıştıkları dönemlerde ünlü sunucunun kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu açıkladı.

İddialar üzerine bir açıklama yapan Charlie Rose, meslek yaşamı boyunca kadınların kariyer yapmalarını savunduğunu ve desteklediğini dile getirdikten sonra, “Bu kadınların onların seslerini duyduğumu bilmelerini isterim ve uygunsuz davranışlarım için özür dilerim. Çok utandım. Bazen duyarsız davrandığımı ve sorumluluklarını kabul ediyorum, ancak bu iddiaların hepsinin doğru olduğuna inanmıyorum. Ben hep paylaşılan ortak duygular olduğunu düşünerek davrandım ancak şimdi anlıyorum ki yanılıyormuşum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler