Büyükelçi Moore'dan normalleşme çağrısı

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, "OHAL ilanını anlıyoruz ama artık normalleşmeyi görmek istiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 22.11.2017 - 06:37
Abone Ol google-news

Türkiye’ye veda etmeye hazırlanan İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile IŞİD arasındaki tahliye mutabakatından haberdar olduklarını ancak desteklemediklerini belirterek, “Anlaşma imzalandıktan sonra haberdar olduk, kötü fikir olduğunu da söyledik” dedi.

Vedasını Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında yapan Moore’un verdiği kritik mesajlar şöyle:

Koalisyon biliyordu, durduramadı: Birleşik Krallık olarak bu anlaşmanın parçası değildik. Bu anlaşmayı kesinlikle desteklemedik. Bana sorarsanız kötü bir fikirdi.

Bir an önce normalleşme gerek: Türkiye’nin askeri darbe girişimiyle karşılaşmasını beklemiyordum. Türkiye’nin darbe girişiminde bulunan ve kurumlara sızmaya çalışanlara karşı gereğini yapma hakkı vardır. OHAL’deki kısıtlamaların boyutundan, çok sayıda gazeteci ve milletvekilinin hapiste olmasından dolayı ifade özgürlüğü konusunda duyduğumuz endişeleri vurguladık. Biz, dostları olarak, Türkiye’de durumun artık ilerlediğini görmek istiyoruz.

Bir İngiliz askeri Türkiye için canını verir (NATO’daki skandal): Bu, hem Mustafa Kemal Atatürk’e hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı utanç verici bir olay. Ancak hemen özür geldiği göz önünde tutulmalı. Türkiye, NATO’nun vazgeçilmez üyesidir. S-400 meselesinde İngiltere’nin tutumu açık. Bu, Türkiye’nin bağımsız kararıdır. NATO şu anlama gelmektedir; bir İngiliz askeri Türkiye’yi korumak için canını verir, bir Türk askeri de İngiltere’yi korumak için canını verir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler