CHP'den yeni belgeler... ‘FETÖ’cü şirkete para aktarıldı’

Hakan Atilla davasını takip eden CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, AKP-cemaat ilişkisiyle ilgili tartışılacak belgeler açıkladı. Özcan, FETÖ’cü YKK hukuk bürosunun ortağı DLA Piper’e Türk hükümetince 2010-2014 arası para aktarıldığını söyledi.

Yayınlanma: 18.12.2017 - 22:58
Abone Ol google-news

Rıza Sarraf’ın tanık, Hakan Atilla’nın tek sanık olduğu davada karar aşamasına yaklaşılırken davayı yakından izleyen CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan AKP-cemaat ilişkisine ilişkin tartışma yaratacak belgeleri açıkladı. Özcan, “AKP ve yandaş medya Atilla davasının hâkimini FETÖ’cü YKK hukuk bürosunun İstanbul’da misafir ettiğini söylüyor. Washington’daki Türk Büyükelçiliği’nin milyonlarca dolar harcadığı DLA Piper, YKK’nin 2010- 2014 arası sahibi, sonrasında ise partneri. AKP, bu FETÖ ortağına niye bu kadar para verdi” diye sordu.

Özcan’ın Cumhuriyet’e yaptığı açıklamaları satır başları özetle şöyle:

‘AKP’nin söylemeyi unuttuğu bir şey var -’ “AKP Hükümeti New York’ta görülen Atilla davasının (eski adıyla Zarrab davasının) Hâkimi Richard Berman’ı FETÖ bağlantısıyla suçlama sebebi Hâkim Berman’ın 8-9 Nisan 2014’te Birleşmiş Milletler vasıtasıyla davet edildiği sempozyumun sponsorlarından birinin YKK Hukuk Bürosu olması... Ancak AKP’nin söylemeyi unuttuğu bir nokta var: FETÖ’cülükle suçladıkları YKK Hukuk Bürosu, AKP hükümeti zamanında kurulmuş ve büyük bir hızla büyümüştür. Türk Telekom’un halka arz edilmesi (1 milyar dolar), Lukoil’in Akpet’i 500 milyon dolara satın alması ve Turkuaz Grubu’nun 1.1 milyar dolara ATVSabah grubunu satın alması gibi büyük ticari işlemlerde hukuki danışmanlık yapmış bir şirket YKK...

‘Stratejik ortağı tanıdık’

“Hükümetin FETÖ’cülükle suçladığı YKK hukuk bürosunun 2010-Kasım 2014 arası sahibi, sonrasında ise stratejik ortağı ise Amerika’nın en büyük hukuk firmalarından biri olan DLA Piper... DLA Piper hem TC Dışişleri Bakanlığı, hem de Washington’daki Türk büyükelçiliğinin lobicilik işlerini de üstlenmiştir. Bununla yetinmeyip Sağlık Bakanlığı’nın Kayseri’deki 250 milyon Avro’luk hastane projesine hukuki danışmanlık bile yapmıştır. Birkaç sene öncesine kadar aynı kaptan yiyen AKP ve FETÖ eski bağlantılarını gizlemekte zorlanıyor. Ancak ABD federal yargıçlarının davalara atama değil de kura usulüyle seçildiğini de mi kimse hatırlatmamış AKP Hükümeti’ne?”

Washington’daki Türk Büyükelçiliği’nin milyonlarca dolar harcadığı DLA Piper, AKP’nin FETÖ’cü diye suçladığı YKK hukuk bürosunun 2010-2014 arası sahibi, sonrasında ise partneri.

2016’daki ‘o’ yazı...

Gazeteci Tolga Tanış, 14 Mayıs 2016 tarihinde o dönem Hürriyet’teki köşesinde bu konuya şöyle değinmişti:“Önce bir anlam verememiştim. Çünkü Reza Zarrab’ın New York’ta mahkeme karşısına çıkarıldığı 27 Nisan’daki duruşmada Yargıç Richard Berman başta uzun bir açıklama yapma gereği duymuş... Ve bir kere İstanbul’da bulunduğundan bahsetmişti. Ancak mahkeme tarafından duruşmanın dökümü yayınlanınca durum anlaşıldı. İşin içinden yine bir Fethullah Gülen hikâyesi çıktı. Nasıl mı? Yargıç Berman’ın İstanbul seyahatinin sebebi, 8-9 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlenen ‘Adalet ve Hukuk Devleti’ başlıklı bir sempozyum. Berman sempozyumda ‘Bağımsız ve Etkin Yargı’ konulu bir panelin moderatörü. Programına, katılımcılarına baktığınızda, hem ABD’den hem Avrupa’dan önemli hukukçuların olduğu, Four Seasons Bosphorus’ta düzenlenen üst düzey bir toplantı bu. Hükümete yakın çevrelerin ABD’deki Zarrab davasının Gülen Cemaati’nin bir oyunu olduğu yolundaki yayınlarını biliyorsunuz. 27 Nisan’daki duruşma tamamlanıyor. Tam 6 gün sonra, hükümete yakın bir gazetede ‘İşte Paralel’in kozmik hukuk bürosu’ diye bir haber çıkıyor. Peki Zarrab davasından bahsedilmeden yazılan haberdeki büro kim çıkıyor? Doğru tahmin ettiniz: ‘Yüksel Karkın Küçük (YKK) Avukatlık Bürosu.’ Haberin içeriğine girmeyeceğim. İçinde birçok isim geçen, çeşitli teoriler üzerine oturtulmuş imzasız bir öykü. Ancak işin ilginç yanı, Zarrab davasının dökümünü okuduktan sonra görüştüğüm İstanbul’daki güvenilir hukuk çevrelerinin de bana YKK’nın Gülen Cemaati’ne yakın olduğunu söylemesiydi. Dahası, haberde iddiaya konu pek çok olayda da bu büronun cemaat ve hükümetin kol kola olduğu yıllarda şüpheli işlere karıştıklarını anlatmalarıydı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler