Fransa, füzeleri gönderdikten sonra 'gerilim olmasın' dedi!

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, "Bizler burada bir çatışma ve karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Askeri olarak gerilimin tırmandırılmasından yana değiliz" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 14.04.2018 - 08:18
Abone Ol google-news

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'yi vurmasının ardından Fransız Bakanlar ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Fransa Savunma Bakanı Florence Parly "Rejimin bir kez daha kimyasal saldırı düzenlemesini engellemek için kordineli bir şekilde operasyon düzenlendi. Amerikalı ve İngiliz müttefiklerimizle birlikte düzenledik. Bizler burada bir çatışma ve karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Askeri olarak gerilimin tırmandırılmasından yana değiliz. Yaptıklarımız konusunda Rusya'ya bilgi verdik. Fransa uluslararası koalisyona destek vermeye devam edecek." dedi.

Fransa: Suriye yönetimi zayıflatıldı

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, düzenledikleri hava saldırıları sonrası Suriye rejiminin kimyasal silah üretme ve stoklama kapasitesinin oldukça azaltıldığını söyledi. 

Hedeflerin dikkatli seçildiğini öne süren Parly, misyonlarını başarıyla tamamladıklarını belirtti.

Parly ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Fransa Genelkurmay Başkanı Francois Lecointre de Suriye'nin hava savunma sisteminin etkisinin "çok sınırlı"olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

Suriye operasyonuna dünyadan ilk tepkiler 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler