ABD'den flaş açıklama: Suriye'de operasyonlar başlıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Suriye'de terör örgütü IŞİD'in elinde tuttuğu son bölgelere operasyonlar başlattıklarını belirterek, "IŞİD'in Suriye'de toprak kontrol etmesinin ve halkı terörize etmesinin sonuna geliyoruz." ifadesini kullandı

Yayınlanma: 01.05.2018 - 20:33
Abone Ol google-news

Nauert’in açıklamasında nihai operasyonların Türkiye’nin bilgisi dahilinde yürütüleceği mesajı verildi. Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in haberine göre Nauert, "ABD aralarında Sünni Arapların, Kürtlerin, Hıristiyanların, Türkmenlerin ve diğer azınlıkların bulunduğu tüm Suriyelilerin iradesine saygılı bir siyasi çözümün sağlanması hedefine bağlıdır" ifadesi kullanıldı.

SDG İLE DEVAM MESAJI

Nauert’in Suriye’de nihai operasyonların başladığına dair açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:

- ABD, küresel koalisyon ve Suriye Demokratik Güçleri’nin de aralarında bulunduğu yerel ortaklarla beraber Suriye’de son kalan IŞİD mevkilerini kurtarmak için nihai operasyonlar başlıyor.

"SALDIRI OLURSA ORTAKLARIMIZI MÜDAFAA EDERİZ"

- Çatışmalar zorlu olacak ancak biz ve ortaklarımız üstün geleceğiz. Saldırı olduğu takdirde ABD’yi, koalisyonu ve ortağımız olan güçleri müdafaa edeceğiz. IŞİD'in Suriye’de toprak kontrol ettiği ve insanları terörize ettiği günlerin sonuna geliyoruz.

BÖLGE ÜLKELERİNİN ASKERİ GÜCÜNDEN DAHA FAZLA FAYDALANMA SİNYALİ

- Başkan Trump’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la birlikte yaptığı açıklamalarda söylediği gibi IŞİD'in kurtarılan bölgelere yeniden dönmesini ve Esad rejimi ya da İran destekçilerinin istifade etmemesini önleyecek kalıcı ve güçlü bir ayak izi bırakılmasını sağlayacağız.

- Birleşmiş Milletler Güvenli Konseyi’nin 2254 sayılı kararı uyarınca Cenevre sürecini yeniden canlandıracağız ve Suriye’nin acil insani ve istikrar ihtiyacını karşılayacak uluslararası kaynakları seferber edeceğiz.

- ABD aralarında Sünni Arapların, Kürtlerin, Hıristiyanların, Türkmenlerin ve diğer azınlıkların bulunduğu tüm Suriyelilerin iradesine saygılı bir siyasi çözümün sağlanması hedefine bağlıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler