ABD'nin nükleer kararı dünya gündeminde

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile nükleer anlaşmadan çekilme kararına ilişkin birçok ülkeden açıklama geldi.

Yayınlanma: 08.05.2018 - 23:15
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da bugün düzenlediği basın toplantısında, İran ile varılan nükleer anlaşmadan ABD'nin çekileceğini açıkladı. Trump, kendisinden önceki ABD Başkanı Barack Obama döneminde 2015 yIlında imzalanan; İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin'in de imzaladığı anlaşmadan tek taraflı olarak çekileceğini duyurdu.  Trump'ın nükleer anlaşma kararına ilişkin birçok ülkeden açıklama geldi.

MACRON: ÜZGÜNÜZ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Fransa, Almanya ve İngiltere, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çıkma kararı nedeniyle üzgün" diye açıkladı.

RUSYA: ABD, BİR KEZ DAHA ULUSLARARASI HUKUK KURALLARINI KABA BİR ŞEKİLDE ÇİĞNEDİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin nükleer anlaşmadan çıkarak bir kez daha uluslararası hukuk kurallarını kaba bir şekilde çiğneyerek birçok ülkenin görüşünün aksine hareket ettiğini açıkladı.

İSRAİL: TAHRAN'DAKİ REJİMİN DÜŞMESİNE YOL AÇACAK CESUR ADIM

İsrail Savunma Bakanlığı ise ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çıkma kararı için "Tahran'daki rejimin düşmesine yol açacak cesur adım" olarak nitelendirdi.

SUUDİ ARABİSTAN: KARARI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

Suudi Arabistan, Trump'ın İran nükleer anlaşmasından çıkma kararını memnuniyetle karşıladıklarını ve desteklediklerini açıkladı.

<haber-yatay:971223,971295,971291,971312>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler