2.4 milyon bebeği kurtardı, emekli oluyor

60 yıl boyunca neredeyse her hafta kan verdi, 2.4 milyon bebeğin hayatını kurtardı... Şimdi, 81 yaşında emekli oluyor...

Yayınlanma: 12.05.2018 - 19:42
Abone Ol google-news

Avustralya’da yaşayan James Harrison, ‘altın kollu adam’ olarak tanınıyor. 21 yaşından bu yana, 60 yıldır neredeyse her hafta kan verdi. Onun kanında bulunan ve dışarıdan giren yabancı cisimlere karşı koyan bir antikor, yeni doğan bebeklerin şiddetli kansızlıktan (anemi- Rhesus hastalığı) ölmelerini engelliyor.

Bugüne en az 1100 defa kan veren Harrison, Avustralya’da kan vermek aranan azami yaşa ulaştığı için artık ’emekli’ olacak. Avustralya Kızılhaç’ı Harrison’ın 2.4 milyon bebeğin hayatını kurtardığı tahmininde bulunuyor. Kendisi ise “Çok sayıda hayat kurtardım ve çok sayıda çocuğu dünyaya getirdim. Bu beni iyi hissettiren bir şey” diyor.

Harrison, kendi kanında farklı bir özellik olduğunu 14 yaşında, bir akciğerinin alındığı ameliyat sırasında öğrenmiş. Doktorlar, Harrison’ın kanında hayat kurtarıcı ‘Anti-D’ enjeksiyonlarını oluşturmak için kullanılan türden bir antikor olduğunu fark etmiş. Harrison da, 21 yaşına geldikten sonra her hafta kan bağışı yapmış. (Kaynak: Gazete duvaR)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler