Işık Üniversitesi yeni öğretim yılına yeniliklerle giriyor

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi, 5 fakülte 2 yüksekokul, 2 enstitü, yabancı diller okulu ve sürekli eğitim merkeziyle yeni öğretim yılına yeniliklerle giriyor.

Yayınlanma: 03.08.2018 - 14:54
Abone Ol google-news

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (İİBF) 2018 girişli öğrencileri üniversitenin Maslak Kampüsü’nde eğitim alacak. Üniversitenin gerçekleştireceği müfredat düzenlemeleri ve yönlendirmelerle öğrenciler, staj olanak ve alternatiflerinden daha çok yararlanacak. Farklı sektörlerden ulusal ve uluslararası şirketlerle kurulacak işbirliği ağıyla öğrencilerin kariyer planlamalarına da katkı sunulacak. Bunun yanında Işık İİBF, öğrencilerin iş yaşamı ile ilgili araştırmalarında da yönlendirici olacak.

İnşaat Mühendisliği Laboratuvarı

İnşaat Mühendisliği öğrencileri için Şile Kampüsü’nde ‘İnşaat Mühendisliği Merkez Laboratuvarı’ kuruluyor. Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulacak laboratuvar 2020 yılında tam teşekküllü olarak hizmete girecek.
Kurulacak laboratuvarın inşaat mühendisliği öğrencilerinin eğitimine önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayan Işık Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ercan Solak, “Kurulacak olan Merkez Laboratuvar, öğrencilerimizin tam bir yetkinlik ve donanımla yetişmesine, araştırmacılarımızın da bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacak biçimde tasarlanmıştır. Ayrıca üniversite dışından gelecek taleplere de yanıt vererek, bir referans laboratuvar niteliği taşıyacaktır” dedi.

Eğitim ve Araştırma Teknolojileri Merkezi

Eğitim ve Araştırma Teknolojileri Merkezi de teknolojiyle değişen dünyada dersin sadece sınıfta anlatıldığı yöntemlerin dışına da çıkarak; yeni kuşakların öğrenme motivasyonlarını araştırmak, araştırma bulgularını bilimsel olarak yayımlamak ve araştırma bulgularını uygulamaya geçirmek amacıyla kuruldu. Merkez aynı zamanda üniversitelerin ihtiyacı olan yazılımlar gibi altyapı ürünleri de geliştirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler