MEB'in Ensar ısrarı

Milli Eğitim Bakanlığı, Karaman’da “misafirhane” adı altında kurulan kaçak yurtlarda, erkek çocuklara yönelik cinsel istismarlarla adı anılan yandaş Ensar Vakfı ile ortaklığına devam ediyor.

Yayınlanma: 21.10.2018 - 22:40
Abone Ol google-news

 

MEB, önceki gün düzenlenen “Türkiye Değer Ödülleri Türkiye Finali ve Ödül Töreni”nde, ismini, yine Ensar Vakfı ile yan yana getirdi. Türkiye Değer Ödülleri kapsamında yapılan yarışma, “sabır” teması ile kurgulandı. Yarışmada, Türkiye birincilerine 6 bin, ikincilere 5 bin, üçüncülere de 4 bin lira “Ensar Bursu”, öğrencisini aday gösteren öğretmene de öğrencisinin ödül alması durumunda 4 bin lira “Teşvik Ödülü” verildi.

MEB, ücretlerini de karşılamak üzere Ensar Vakfı ile “Çeşitli Eğitim, Seminer ve Sosyal Etkinlikler Düzenlenmesine Dair İşbirliği Protokolü” imzalamış, Eğitim Sen’in açtığı dava üzerine de Danıştay 8. Dairesi, yürütmenin durdurulmasına karar vermişti. Yarışma için illere talimat gönderen Bakanlık, “değerlerimizin yaşatılması, öğrencilerimizle buluşturulması, okullarımızdan başlamak üzere tüm toplum ve insanlığa yayılması” ifadeleriyle Ensar Vakfı tanıtımını yaptı. MEB’in verdiği talimatla; il milli eğitim müdürlükleri ve okul müdürleri ile yapılan toplantılarda, yarışma ve ödül projesi gündeme getirildi. Okullarda da tanıtım afiş ve broşürleri dağıtıldı.

100’ü aşkın  şube ile eğitim

Türkiye Değer Ödülleri’nin amaçları bölümünde, “Öğrencilerde ve toplumda ahlaki değerler yönünden farkındalık oluşturmayı, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek bilinç kazandırmayı, öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimini desteklemeyi, evrensel, kültürel ve manevi değerlere sahip olmanın bireyin kendisiyle barışık, mutlu ve başarılı bir kişilik kazandırdığını fark ettirmeyi, başarılı olan öğrencilerin ise kendi yakın çevrelerine ve arkadaşlarına rol model olmalarını sağlayarak okullarımızda gündem oluşturmayı” ifadeleri yer aldı. Ensar Vakfı ise “Halen Türkiye genelinde yüzü aşkın şubesi ile hizmet vermekte olan Ensar Vakfı, son yıllarda ise daha kaliteli ve verimli hizmet sunabilmek için bir alanda uzmanlaşma yolunu tercih etmiş, din ve ahlak eğitimi ile değerler eğitimi konusunu ulusal ve uluslararası düzeyde kendine amaç edinmiştir” ifadeleriyle tanıtıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler