‘Anne dönersem Allah bizi sever mi?’

Tokat’ta bir anaokulunda ailelerden habersiz dini eğitim verilmeye başlandı.

Yayınlanma: 06.01.2019 - 21:36
Abone Ol google-news

Tokat 23 Nisan Ulusal Egemenlik Anaokulu’nda ‘‘Mevlevilik’’ adı altında semazen gösterisi yapılması ve 3-5 yaş grubu öğrencilere yönelik “Allah aşkı” konulu sohbetler yapılması tepkilere neden oldu. Veli Saadet Çaylak Sarıyar, ailelerin izni ve bilgisi olmadan yapılan etkinlikle ilgili Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikâyette bulundu.

Sarıyar, dilekçesinde 3 Ocak Perşembe günü kendi bilgileri dışında etkinlik yapıldığını belirterek, “Çocuklara ‘Mevlevilik’ etkinliği düzenlenerek daha çevreyi yeni tanıyan 5.5 yaşındaki oğluma ‘Allah aşkı’ adı altında sohbetler yapıldığı semazenlerin gösteri yaptığını, oğlumun eve geldiğinde öğrenmiş bulunuyorum. Bu durum çocuğumun evde ‘Allah’la evlenilir mi anne?’ gibi sorular sorması ve ‘Evin içerisinde kendi kendine pervane olması’ toplumda giyim kuşamdan tutun da beyinlerinde büyük travmalar oluşturucak hal ve hareketlerin içerisine girmesine sebebiyet vermiştir. Bu konunun yakından takip edilerek gereğinin yapılmasını arz ederim” ifadeleri kullandı. Sarıyar şöyle konuştu: “Bilgimiz ve onayımız olmadan çocuklarımızı dini eğitime tabi tutarak beyinlerini yıkıyorlar, bunun başka bir açıklaması yok. Akşam oğlum eve geldi evin içinde dönmeye başladı. Ne yapıyorsun diye sorduğumda, ‘Böyle dönünce Allah bizi seviyormuş’ diye cevap verdi. ‘Allah aşkı’ ile ilgili konuşulmuş ki çocuk bunu anlamamış ve bana ‘Allah’a âşık olunuyor mu’ diye soruyor. Kimse benim çocuğuma kendi inançlarını empoze edemez, buna hakları yok, zaten bu çocuklar bunu anlayacak yaşta değiller.”

Etkinliğe tepkiler  

Anaokulunda dini etkinlik düzenlenmesine EğitimSen Tokat Şubesi ve Pir Sultan Abdah Kültür Derneği tepki gösterdi.

EğitimSen Tokat Şubesi Başkanı Hakan Gümüşdoğan, “Velilerden izin alınmadan yapılan bu etkinlik sonrasında bazı öğrencilerin evlerinde anlamsız dönmesi, velileri tedirgin etmiş, çocuğunda psikolojik bir sorun olup olmadığını anlamlandırmaya çalışmışlardır’’ dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tokat Şube Başkanı Muharrem Erkan da, “Anayasanın ikinci maddesi laiklik olan bir ülkede bu gibi olayların yaşanıyor olması içler acısıdır. Bizler zorunlu din dersleri kaldırılsın derken, dini eğitim anasınıfına kadar inmesi bizleri kaygılandırmaktadır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler